A vajdasági magyarok általában liberálisabb és kedvesebb emberek, mint a magyarországiak? Ti észrevettetek ilyet?
Figyelt kérdés
Vannak vajdasági ismerőseim és én ezt vettem észre bennük. Teljesen természetesen beszélnek arról, hogy valaki pl. meleg vagy mit csinál a hálószobában, leszarják, hogy Goran a szomszédban füvet termeszt magának, nagyon mennek az ilyen kreatív, művészkedő dolgok is, nincs az a befásultság, állandó morgás, mint ami Magyarországon tapasztalható, pedig az életszínvonaluk általában alacsonyabb, mint a mienk, nekem a 90-es évekbeli magyarországi vidék jut eszembe a Vajdaságról fejlettségre.2022. aug. 23. 13:33
1/2 anonim válasza:
Szóval az szerinted jó, ha valaki elszívja az agyát?
2/2 anonim válasza:
Igen, én is így látom. Szerintem ennek az az oka, hogy ők a háború után Jugoszláviába tartoztak, tehát nyugati ország voltak, nempedig a Vasfüggöny mögé voltak zárva, ahol a ruszkik tanították a kelet-európaiakat hozzájuk hasonló gyűlölködő morgómedvévé válni.
1990-re mi kulturálisan ilyen fél-oroszok lettünk, a vajdasági magyarok meg olyanok, amilyenek a magyarok lennének, ha 1945-ben Nyugatra került volna Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!