Jól értem, hogy más bűnhődött a felelős helyett?
Az OMSZ lejelentette, hogy a rendelkezésükre álló adatok alapján nem tudnak biztos előrejelzést mondani az időjárást illetően, a tüzijáték szervezőié a döntés a rendezvény megtartása vagy lemondását illetően.
Mondjuk amúgy is mindig a szervezőé a döntés, logikusan.
A szervező (az állam) lemondta az aug20-ai tüzijátékot.
Aztán kirúgták az OMSZ embereit, pedig ők tulajdonképpen csak adatokat közöltek, nem felelősek a rendezvény lebonyolításáért.
Oké, tény, az OMSZ nem tudott 100%-osan használható információt sozlgáltatni a jövőről, de mentségükre szóljon, erre eddig csa egyetlen Ember Fia volt képes, ő viszont az OMSZnél egy jóval régebbi intézményben főnök... (lehet, talán hozzá kellett volna fordulni?:D)
Számomra ez olyan, mntha megkérdezném a haveromat, hog mennyi az idő, ő azt mondaná, hogy nem tudja, én pedig elkésnék egy megbeszélésről, és emiatt a haveromat hibáztatnám. Nonszensz, nem?
7, ez így önmagában túlzás, hiszen pl Magyarországon az OMSZ végzi pl a tavak vízhőmérsékleti méréseit is.
De őszintén, szerinted elvárható, hogy percre pontosan meg lehessen modnani az időjárást az ország egy 4-5 km2-es területére? Elég kicsi terület, ráadásul az ország egész teületén péntek óta kb kisebb megszkításokkal nonstop esik..
Értem én, hogy az elkényelmesedett foteltudós megmondja kinek mi a feladata és miért nem végzi jól, de ha valaki icsit is veszi a fáradtságot az láthatja, hogy ez nem ilyen egyszerű.
VAGY egyébként léteznek felhőoszlatú ágyúk, Kína is alkalmazta őket az olimpia idején, a magyar állam is igazán beszerezhetne párat és akkor tudná garantálni, hogy nem lesz rossz idő egy-egy ilyen különleges esemény idején. Ha már ennyire fontos a dolog, megoldhatja maga is ahelyett, hogy másokat hibáztat...
9es, az Ember Fia = Jézus Krisztus :D
Amúgy semmilyen meterológiai intézet nem fog 100%-os előrejelzést mondani. Jelenségek alapján valószínűségeket számolnak, így jött ki, hogy aug20-án este 9-re 75%, hogy vihar lesz. Nem a jövőbe látnak, pusztán a rendelkezésükre álló adatok alapján valószínűséget számolnak a jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!