Mindennek növekszik az ára mint a bolond. Cigizők, gyakran piálók, nagy étvágyúak, ti hogy fogjátok megoldani a megélhetéseteket? Még akkor is ha egyedül vagytok?
Mármint ha nem kell másokat eltartani (pl. gyerek, ne adj isten asszony), és tegyük fel nincs hiteled és van saját örökölt lakásod. Még akkor is, hogy fogsz megélni ezek után? Pár hónap alatt mindennek megduplázódott az ára. Egy nyamvadt konzerv is már 1000 forint ami nemrég még 450 volt.
A magyar átlagfizetés az nagyon sovány, nettó 200-250 ezer forint. És ez az átlag, ebben benne vannak sokan akik felhúzzák, pl. azok a senior informatikusok akik devizában kapják a fizetésüket mert külföldre dolgoznak HO-ban. De ahhoz anyanyelvi szinten kell tudni angolul, és tényleg nagyon félisten szakembernek lenni tíz éves tapasztalattal meg minden és istentelenül nehéz munka még 140-es IQ-val is. Ismerek ilyet aki ilyen és sokat keres, de azt szó szerint az öngyilkosság kerülgeti néha, olyan nehéz a munka.
De akinek ez nem adatott meg, hanem csak magyar munkájuk van, az bizony nagyon szarul keres. Az átlagban alig kapja meg a nettó 200 ezret. És akkor még nem számoltam bele a közmunkásokat, azokat vegyük úgy hogy nem is léteznek, nem is emberek, hanem valami elszigetelt isten háta mögött élő nem létező valakik.
Ha csak nem vagy egy 150 centis, 35 kilós kis törpe akinek elég kevés étel, hogy fogsz megélni az Orbáni infláció gyönyörű érájában ami most következik? Valamint ha káros szenvedélyeid vannak amik rohadt drágák, mit fogsz csinálni? A sodort cigivel sem tudsz spórolni, mert sokkal többet kell szívni mint a rendesből, de a rendes már 2000 forint egy doboz. A piával csak úgy lehet spórolni ha tényleg, PET-palackos csöves bort iszol, máshogy nem.
Hogy fogsz tudni alkalmazkodni, ha valamelyik állítás igaz rád? Esetleg feladod a kényelmes 8-12 órás munkás és többet fogsz melózni feketén, 12-16 órát?
Amúgy nem dohányzom és nem iszom, csak rengeteget zabálok, mint egy disznó.
3-as voltam.
3-5-ös
Sajnos ebben az országban le kell mondanod a kucu életmódodról. Nálunk a világon a legnagyobb az élelmiszerár emelkedés. Még a 3. világban akiket tényleg érint a háború: Egyiptom (17%-os emelkedés), Jemen (14%-os emelkedés), Magyarország (200% körüli emelkedés). És ez csak még megy feljebb!
15 euró/óra, kevesebbet tudok félre rakni, s nem tudtam most kihozni új talismánt, mert sok a várakozási idő.
De ennyi. Nem több.
Tudom, már lementem 100 alá, mert tényleg csak minden másnap, harmadnap eszek, egyébként nem jönnék ki a havi keretemből, amit szigorúan tartottam mindig is, illetve le kellene mondanom olyan számomra fontos időtöltésekről, mint a színház vagy a könyvolvasás. Annyit meg nem járok haza vagy tesómékhoz azért, és az is pénzbe kerül.
Tudom, elmehetnék dolgozni, de a nagy büdös lóf.sznak sem hiányzik a wage cage :DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!