Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az átlagos magyar vállalkozó...

Az átlagos magyar vállalkozó megengedheti magának, hogy árakat emeljen? Nem fog a legtöbbjük csődbe menni a jelenlegi válságban?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm rendezvény szervező és kocsmáros, régebben minden péntek, szombat be volt táblázva előre 2-3 hónapra, most alig van heti 1 rendezvénye. A vendégei száma iszonyúan megcsappant mióta pia árakat emelt, szombaton is van vagy 4-5 vendége, régebben voltak vagy 15-en, és többet is fogyasztottak fejenként. De a költségei jelentősen nőni fognak télen. Lehet ráfázott az áremelésre (szó szerint). Továbbá, pár éve még minden pultos csaj full bombázó volt, 10/8-10-es csajok voltak csak az alkalmazottjai. Azóta az évek alatt folyamatosan romlott a színvonal, a jó csajok kiköltöztek külföldre, már amikor volt 2 kicsit duci 10/3-4-es csaj alkalmazottja, most mindkettő elment vagy felmondott mert azért a 800-1000 forintos órabérért amit nekik adott, azért nem érte meg nekik részegekkel szenvedniük. 1,5 hónap volt mire talált egy extrém kövér 10/1-es csajt. És mint tudjuk a felszolgáló csajok szépsége jelzi egy hely színvonalát, hát sikerült magas szintről legaljára leromlani. Ez Magyarország egyetlen történetben.

Másik, meg tegnap kiírta facebook-ra egy műkörmös ismerősöm, hogy szept 1.-től nála is emelkednek az árak, mert hogy minden IS qrva drága lett. És belinkelte az új árlapról a képet. Majd cinikusan hozzátette, hogy mindenki eldöntheti hogy akar-e hozzám járni ennyiért. - Nos, egy lélek sem lájkolta ezt a bejegyzést.. nem hiszem, hogy ilyen válságban a műkörmös az annyira nélkülözhetetlen szolgáltatás lesz Magyarországon, hogy tolonganának majd. Különösen, hogy a magyar férfiak igénye a béke segge alatt, "csak legyen rajta lyuk" a medián (és átlag) elvárás is már ebben az országban egy nőtől. (Mivel a jó nők mint fent is írtam, özönlenek ki mint az özönvíz).

Szerintetek egy átlagos magyar vállalkozó a mostani helyzetben vagy megpróbál az árban versenyezni, ergo a régi árakat tartani, vagy csődbe megy a francba? A magyarok nagyon spórolnak már mindenen, én azt látom, egyre kevesebb szolgáltatást vesznek igénybe, főleg ami nem létfontosságú.

2022. aug. 20. 13:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

7-es vagyok, nem megyünk se külföldre, se szalagmunkára, van olyan végzettségünk, amivel el tudunk helyezkedni, egyiküknek már még is van a fix hely. Még.

Azért se akarunk tovább várni, mert ha sz*rabb lesz a helyzet, ki tudja, el tudunk-e majd helyezkedni. Emlékszem még az előző válságra, mikor jó végzettséggel is hónapokig voltak munka nélkül emberek.

Amúgy, az egyik beszállítónk, aki a városunkban több helyre is visz cuccot, mondta, hogy most többen mondták már neki, hogy bezáráson gondolkodnak, mert rosszul megy a bolt. Szóval, nem tudom, mi lesz itt.

2022. aug. 20. 17:18
 12/13 anonim ***** válasza:

9. vagyok.

Szintén se külföld, se szalagmunka, nekem is van elég magas végzettségem, csak egyszerűen utálom az irodai munkát. Sajnálnám abbahagyni, mert jól ment, jól csináltuk és tényleg nem rajtunk múlik, hogy túléli e a vállalkozás.

2022. aug. 20. 18:07
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. aug. 20. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!