Karácsony már megint szembetalálkozott a nagy valósággal. Ugye milyen kellemetlen?
Karácsony szavazói Budapestet olyannak akarják látni mint a nagy világvárosokat.
Na most nézd meg milyen Brüsszel, Berlin vagy Bécs és az amerikai nagyvárosok utcája: tele van hajléktalanokkal.
Igaz hogy másban nem sikerül utánoznia a világvárosokat, de a hajléktalanok már egyre többen vannak Budapest utcáin.
"Karácsony meg a Tarlós után maradt rendezettséggel sem tud mit kezdeni."
Nem tudom mit kell érteni rendezettség alatt, hisz ne feledjük, hogy Tarlós alatt is eluralkodott már annyira a hajléktalan probléma, hogy kvázi a kormány be is tiltotta a hajléktalanságot. Ha az utcán aludtál, akkor a rendőrök bevihettek és legálisan eltüzelhették a holmijaidat. Hozzáteszem ez a törvény azóta is hatályban van, csak egyszerűen nem alkalmazzák (nem főpolgármesteri hatáskör egyébként).
Karácsonynak valami olyasmi jutott ki, ami Tarlósnak nem:
1. Covid járvány, amitől nőttek a költségek és csökkentek a bevételek
2. Állami elvonások/tiltások (gépjárműadó, HIPA egy része, parkolási díjak egy ideig)
3. Magas infláció, ebből adódó bérfeszültség és beruházási költségnövekmények
4. Forgalmas közterületeket, úgymint a Podmaniczky teret, a Vörösmarty teret és a Széchenyi teret egyoldaló döntés alapján államosították, ezeken kívül még 18-at fognak szeptember elejétől: [link]
Az olyan berögzött problémákról pedig ne is beszéljünk, hogy a fővárosi közlekedésben továbbra sem veszi ki a jogos részét a kormány, amit pedig mégis fizetnie kéne, azt is próbálja minden áron megkerülni: [link]
Jahh, egyébként van egy 5. pont is: szolidaritási adó megtöbbszörözése.
Mondja már meg nekem valaki, hogy Tarlósnak mikor kellett ilyen helyzeteket kezelnie? Ezt a Demszky-s dumát sem tudom komolyan venni, miután 2011 és 2014 között a kormány teljes adósságkonszolidációt hajtott végre az önkormányzati szektorban, ergo tisztalappal indulhatott mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!