Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány Ferenc mire alapozza...

Gyurcsány Ferenc mire alapozza, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb életszínvonalbeli zuhanása jön?

Figyelt kérdés

2022. aug. 18. 17:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

"különben én azt veszem ami olcsó"

A 3 példa a trappista sajt, a kenyér és a virsli volt. Tisztára luxus kaják. Mit eszel ennél olcsóbbat? Zsíros kenyér napi 3-szor?

Hány százaléka megy így a fizetésnek élelmiszerre? 60-70%. Jól ki van ez találva.

2022. aug. 18. 17:47
 12/27 anonim ***** válasza:
93%

5-ös, azt kifelejted, hogy a mai Magyarországból indulsz ki. Ha anno maradhatott volna Gyurcsány, ma egy Ausztria lehetnénk. S mint olyan, nem éreznénk meg annyira durván az inflációt.

Egyébként senki nem tud közgazdász aggyal gondolkozni? Bocsánat...

2022. aug. 18. 17:49
 13/27 anonim ***** válasza:
3%

én mondjuk nagyon sok ruszlit ettem mostanában, régebben meg azért nem, mert a hal mindig egy kicsit drága volt

de olcsó a csirkemell filé is, csak kicsit már herótom van tőle, ezért ugyanannyiért néha veszek combot is

kenyérből pékáruból is inkább a minőségit veszem, és csak annyit amennyi éppen kell

ennyire ostobának lenni, hogyha én megszoktam, hogy sajtot virslit meg kenyeret eszem, akkor én eltántoríthatatlan vagyok attól, hogy bármi mást is megegyek, inkább rinyálok, hogy (közérthető okokból) ezek a termékek miért drágák

2022. aug. 18. 17:54
 14/27 anonim ***** válasza:
81%

Arra hogy erdőket akarunk kiírtani a fűtéshez mint a középkorban?

Vagy arra hogy lassan benzin se lesz?

2022. aug. 18. 17:58
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Nincs megállás, mérésünk szerint most már 34 százalék feletti az élelmiszer-infláció

[link]

2022. aug. 18. 17:58
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
15# Persze a sajtoknál meg 300%, a grillcsirkénél 100%, a vajnál 250%, a csirkecombnál 100%, stb.
2022. aug. 18. 18:07
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

mikor volt egy kiló la guyére sajt 3000 forint?

mikor volt egy kiló csirkecomb 600 forint?

mikor volt egy doboz lurpak vaj 480 forint?

nem kell hazudozni

vagy esetleg azt általános iskolás százalékszámítás nem megy?

2022. aug. 18. 18:15
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Arra hogy már el is kezdődött.a kisvállalkozások sorra zárnak be,a háziállatoktól szabadulnak a gazdáik,nem költenek az emberek semmi extrára.Mikor láttál ilyet az elmúlt 30 évben?
2022. aug. 18. 18:31
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem látok a fejébe, de lehetséges, hogy arra alapozta esetleg, hogy elszabadult az infláció, nőnek az árak, csökken a pénz vásárlóereje, a magyar forint lett a térség leggyengébb valutája, a szomszédban is dúl egy háború, óriási aszály pusztított az országban, nem kaptuk meg az EU-s támogatásokat, amik segíthetnének (és amit még a lengyelek is megkaptak végül), az ország devizatartalékai feleakkorák mint pl. az ugyanekkora Csehországé, elkezdődött egy ingatlanhitel-válság, a fehér kenyér 70%-ot drágult egy év alatt, fel fogják oldani a végképp tarthatatlanná vált árstoppokat, energiaválság következik, nő a benzin és az olaj ára, nincs elég gáz és az is ami van, drága, nő a költségvetési hiány, megnövelték a jegybanki alapkamatot, stb.

Szerintem ilyesmik miatt gondolhatja.

2022. aug. 18. 18:48
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

"Arra hogy már el is kezdődött.a kisvállalkozások sorra zárnak be,a háziállatoktól szabadulnak a gazdáik,nem költenek az emberek semmi extrára.Mikor láttál ilyet az elmúlt 30 évben?"

amikor 1 millió munkanélküli volt? mondjuk 1990-2014 között

2022. aug. 18. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!