Miért nem a tanárok béren emel a kormány?
Az elmúlt időszakban jelentős bérkorrekciót kaptak a rendőrök, katonák, orvosok egészségügyi dolgozók, politikusok, stb.
Eközben a tanárok bérét mindig csak annyival emelik, hogy elérje a garantált bérminimumot.
Tényleg fontosabb, hogy a félmilliót kereső orvos bérét egymillióra emeljék, a hárommilliót kereső politikusét ötmillióra, miközben mesterdiplomás tanárok 172 ezerért tanítanak? Ennek még egy OKJ-s gyorstalpalót végeztt ápoló is legalább a dupláját viszi haza.
Nem igazán volt emelés az eü-ben csak az orvosoknak, diplomás vagyok és 207-et keresek. Az orvosok 1-1,5 milliója fog még emelkedni.
Nem sajnáltam tőlük az emelést, na de azért álljon meg a menet, ezt a pénzt inkább a tanároknak és nekünk kellene adni, mivel az orvos már az én fizetésem tízszeresét keresi, de a saját szakmai feladatait is lepasszolja nekem. Nekünk megmondták, hogy örüljünk, hogy van munkánk, meg ez hivatás! Na tanárok, nektek is hivatás. Kár, hogy a parlamentben nem gondolják így, hogy nekik is hivatás.
Jelenleg 8 órában vagyok asszisztens részben rendelőben, részben osztályon, mivel a műszakos munkát nem tudtam csinálni kisgyerekek mellett. Itt visszafokoztak C-be, mert ezekre a munkakörökre nem előírás a diploma, szóval végül is érettségis dolgozó lettem, de azért milyen jó, hogy tudok pár dolgot. Az egyik volt kedves igazgatósági tag még azt is mondta, hogy örüljek, hogy nem rúgtak ki és biztosítottak nekem 8 órás állást. Családbarát, na. :D
Az osztályon pedig már csak a főnővér diplomás nővér, a többiek mind elszivárogtak. Gyógytornászunk sincs már, csak nyugdíj előtt álló nővérek és frissen végzettek dolgoznak, akik kb. évente cserélődnek.
311 ezer a bruttóm, adminisztrátornak soroltak át. Vagy ez, vagy mehetek. Itt nincs pótlék, nem éjszakázok, nem vagyok ágy mellett, nem veszélyes.
A szakvizsga nélküli orvos is megkeresi nagyjából a nettó egymilliót.
E kategóriában 40 év után van meg a 450, azon felül már diploma kell, ott csak 10 év kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!