Tényleg elképzelhető, hogy a DK így még ebben az évben hatalomra kerül?
Előre leszögezném, nem vagyok DK támogató!
A fidesz valószínűleg úgy kalkulált, hogy bár nem elsöprő, de enyhe fölénnyel vereséget szenvednek áprilisban. Az államkasszát teljesen kiürítették addigra, a kampányuk az eddigi talán legnevetségesebb és gyengébb volt az elmúlt 2 évtizedben. Pontosan tudták, hogy ősztől brutálisan el fognak szállni az árak, rekord infláció lesz, utána pedig terv szerint megkezdődhet a hatalmon lévő baloldal hibáztatása, 2026-ban pedig elsöprő győzelemmel térnek vissza. Nos a dolgok nem így alakultak, egyre több fideszes elégedetlen, nehezebb helyzetben lesz az ország mint a 2008-as válság idején. Rengeteg ember képtelen lesz fizetni a számlákat, a brüsszelezés, sorosozás pedig ebben az esetben nem fog működni. A kormány így legkésőbb decemberre megbukik, egyszerűen nem fogják tudni fent tartani a helyzetet az üres államkassza, hihetetlenül alacsony bérek mellett. Ez a helyzet pedig megnyithatja az utat a DK előtt, akik jelenlegi legerősebb ellenzéki pártként könnyedén átvehetik a kormányzást.
Mennyire látjátok ezt valószínűnek?
10-es, neked mi bajod is van? Előszöri is, a DK -ugyan kevés esély van rá- még lehetne kormányzó párt technikailag, mivel az összefogásnak jelenleg SEMMI jelentőssége nincs. Akkor lenne, ha kormányra jutottak volna, és most pártkoalícióban kormányoznának. De még frakciószövetségük sincsen a parlamenben.
Másodszor is, valóban ellensúlyozná a k. elnök egy esetleges ellenzéki kormányt, de legalább nem folytatódna az az ámokfutás, amit a kormány úgy 12 éve művel. Erről ennyit.
Harmadszor pedig, ez lenne a normális, hogy az ellenzéknek is lenne beleszólása a politikában.
"De gondolom akkora politikai szakértő tetszik lenni, hogy látatlanban megmondja a forgatókönyvet egy kormányváltás esetén."
Nem mondtam meg semmi. Ezért nem is értem, mi a lótuci bajod van!
A válaszod utolsó két mondtatág pedig végképp nem értem. Tényleg, mi bajod van?
Én azt tudom elképzelni, hogyha majd nagyon nagy lesz a baj, akkor lehet, hogy a háttérben megegyezik a Fidesz és az Összefogás (nem egyedül a DK-val), mint 89-ben az MSZMP az Ellenzéki Kerekasztallal. Átcsúsztatják a hatalmat az ellenzéknek, bevállalnak egy időközi vereséget is, majd aztán 2026-ban megpróbálnak visszatérni. És valószínűleg sikerülne is, mert a NER-propaganda minden fegyverével lőne egy új kormányt, és lehet az új kormány se tudná úgy kezelni a válságot. Még ha ügyes lenne a Fidesz, a Közmédia is megmaradna nekik.
Orbán nagyon rafkós, kinézek egy ilyen stratégiát belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!