Nyert valaha a konzervatív oldal?
Gondolok itt arra, hogy mindegy mennyi idő kellett hozzá előbb utóbb lett több joga mindenkinek, eltöröltük a rabszolgaságot, tanulhatnak a nők olvasni és lett szavazati joguk. Lehet tulajdona annak is aki alacsonyabb származású, sőt már nincs is ilyen hogy alacsonyabb származás. Futhatnak maratont a nők és lehetnek tudományos pályán...
Van olyan konzervatív eszme amit sikerült foggal körömmel megvédeni egyáltalán, vagy az idő mindne konzervatív eszmét elmos, csak van amihez több kell? Illetve a fent említett változásokat általában a mostani konzervatívok se tartják rossznak, lehetséges hogy egyik változás se rossz, vagy mi ragaszkodunk mindig ahhoz amibe beleszülettünk?
A Fidesz győzelme a konzervatív oldal győzelme.
Immár 12 éve irányítja az országot Magyarország legnépszerűbb pártja. Az MSZP korszakban tönkre volt menve az ország, a Fidesz viszont rendbe tette azt.
Én sem vagyok az ilyesmi ellen, ez alapján még tetszene is 3. Bár a hagyományok megőrzését én rendszeres szigorú felülvizsgálat mellett tartom jónak, valami az idők során már nem szolgálja hanem bántja az embert. Például valószínűleg jó hogy már nem utcára öntjük a kakit, meg a boszorkányégetést is jó volt abbahagyni...nem baj hogy már nem megkövezzük, akit bűnösnek kiált ki valaki...meg azér ttök jó hogy anők is tanulhatnak olvasni...
Vajon ha ezer évig élnénk, a konzervatívok ma a honfoglaláskori dolgokat védenék?
"Bár a hagyományok megőrzését én rendszeres szigorú felülvizsgálat mellett tartom jónak, valami az idők során már nem szolgálja hanem bántja az embert. Például valószínűleg jó hogy már nem utcára öntjük a kakit, meg a boszorkányégetést is jó volt abbahagyni...nem baj hogy már nem megkövezzük, akit bűnösnek kiált ki valaki...meg azér ttök jó hogy anők is tanulhatnak olvasni..."
Ez pont így történik, ami abból is látszik, hogy már nem csinálunk ilyeneket.
"Vajon ha ezer évig élnénk, a konzervatívok ma a honfoglaláskori dolgokat védenék?"
A hit meg a család már akkor is megvolt, a haza meg épp kialakulóban, szóval ha úgy vesszük, ma is azokat védik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!