Horvátország sikertörténete miért nem inspirál minket? Nem rég csatlakoztak az EU-hoz és nem sokára már Euro-juk is lesz. A gazdaságuk szárnyal.
Jövőre már Euro-juk is lehet a balkáni szomszédainknak, akik alig pár éve csatlakoztak, jóval utánunk. Nekünk meg beszakadt forintunk van, ami a török lírát is megelőzve, a világ legrosszabb valutája. A reálbérek nálunk gyakorlatilag csökkennek ennek megfelelően. Horvátország gazdasága pedig rohamosan ívek felfelé, minket is bőven lehagyott már, annak ellenére hogy a covid a turizmusnak elvileg ártott sokáig, mégsem állította meg őket a fejlődésben, pedig náluk a turizmus nagyobb szektor.
Miért nem merítünk erőt, inspirációt, ötleteket a balkáni szomszédaink fejlődéséből? Lassan már tényleg a régióban már csak mi maradunk ilyen fejletlenek.
Nem tudom honnan veszed ezt a nagy horvàt gazdasági csodát.Horvàtorszàg az EU 4.legszegényebb országa,Magyarorszàg a 8.
Forràs: [link]
A statisztikàk teljesen màst mutatnak,mind amit a kérdésedben leírtàl.
Ti valami elvarázsolt világban éltek vagy mi?
Horvátországban már 2016-ban is sokkal magasabb volt az életszínvonal mint itt. Ezt a vásárlóerő mutatja a legjobban. Most meg itt van az is, hogy nekik adnak Euro-t nekünk nem. Vajon miért? Csak nem jobban bíznak az ők gazdaságukban mint a mienkben? Ja de.
Nem hiszem, hogy ezt tovább kellene boncolgatni.
7)Tessék itt megtalálod s rangsort és a magyarázatot is,hogy hogyan mérik.
gfmag az mi a pucum?
Ez amint én linkeltem Numbeo alapján készült, ami hivatalosan a második (az Eurostat után), a maga módján viszont a legmegbízhatóbb forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!