Maradjon Magyarország továbbra is EU tagország?
Annak apropóján merült föl bennem a kérdés, hogy Magyarországon nem szükséges referendum a kilépéshez, elegendő az egyszerű 2/3-os parlamenti többség.
Ennek ellenére-éppenhogy emiatt az ellenzékben vannak olyan hangok, akik az EUs tagságunkat megerősítő referendumot sürgetnek.
"Ennek ellenére-éppenhogy emiatt az ellenzékben vannak olyan hangok, akik az EUs tagságunkat megerősítő referendumot sürgetnek."
Ennek természetesen a világon semmi alapja, az ellenzék részéről ez egy sokadik szerencsétlen kommunikációs trükk akar lenni, mondván ha azt üvöltözik, hogy ők nagyon benn akarnak maradni, azzal - szerintük - azt az érzetet kelthetik, mintha a kormányoldal meg ki akarna lépni. Az a helyzet, hogy senki sem akar kilépni. Sem a Fidesz, sem a szavazóik, sem az ellenzék. Innentől kezdve ez bohóckodás, az MSZP és a Jobbik meg igazán kipusztulhatna már inkább csendben.
#2. "Én egyébként nem vagyok meggyőződve arról, hogy ha nem jönnek a pénzek, akkor előbb utóbb ne az legyen a vége."
Egyetértünk. Amiben viszont biztosak lehetünk: olyan tartósan nem lesz, hogy nem jönnek a pénzek. Így aztán a kilépés esélytelen.
Emlékezzetek hát arra, hogy közel 20 éve miért is szavaztatok a belépésre!?
-Uniós színtű bérek
-Euró
Hát nem ez vezette a kezedet az x behúzásánál?
Mindent EU szabványosítottunk, de ezek valahogy nem jöttek össze.
20 év után fel kell tenni a kérdést: Megkaptuk azt, amit vártunk a csatlakozástól?
Na ugye, hogy nem. :(
A kérdés igazából úgy is okafogyott..
Már nem csak a kormányon érződik hosszú évek óta, hogy kifelé fordította a rudat ez EU-ból, és már nem csak retorikával készíti fel az embereket (vagyis annak nagyobb részét) hogy helyeseljék a kilépést.
Már külföldön is így látják:
Biztos vagyok benne hogy 7-10 éven belül már nem leszünk EU tagok. De szerintem még ebben a parlamenti ciklusban meg is indul a kilépés.
Valahogy azt érzem, a Kormánynak az a jó, ha minden egyre sz@rabb. Mert akkor mindig lehet kire fogni hogy "miattuk" van, és majd a Kormány "megvéd".
Figyeljétek meg, minnél nagyobb Magyarországon a nyomorúság, lecsúszó oktatás, egészségügy, ellátó rendszerek, munkanélküliség, annál népszerűbb lesz a Fidesz. Bár ez nem csak nálunk van így. Ugyanezt a retorkiát követi a brazil, törökország, venezuelai kormány is kb. Komolyan nem is értem az embereket. Minnél szarabb annál jobb? :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!