Sokan miért élnek abban a tévhitben hogy a magyarok szegények?
Bírom hogy valaki csóró, vagy olyan környéken él vidéken ahol a többség csóró és akkor ebből azt gondolja hogy ez az általános.
Azért rengetegen vannak olyan emberek akik jól élnek és egyáltalán nem foglalkoznak a politikával.
Attól mert neki nem sikerül, az miért elképzelhetetlen sokaknak hogy itthon is lehet boldogulni?
"Sokan miért élnek abban a tévhitben hogy a magyarok szegények?"
Mondjuk azért, mert optimista becslések szerint is a lakosság TÖBB MINT FELE él a társadalmi minimum alatt?
Mondjuk azért, mert a magyar középosztály gyakorlatilag az utóbbi 10 évben elolvadt? Ez globális probléma, de itthon mintha még direkt rá is segítenének.
Vagy mert az osztrák minimálbér vásárlóerő értékben verdesi a magyar hivatalos(nak hazudott) ÁTALGOT?
Vagy esetleg azért, mert egy 20%-os élelmiszerár inflációtól úgy besz..rt a 4. ciklusát éppen kezdő kormányzat, hogy ármaximalizálást vezetett be, mint valami lefingott 3. világbeli, államcsőd szélén táncoló országnál? Komolyan, ez annyira jellemző lenyomata a kormányzatunknak. Ez a világon a legjobb hely, de konkrét ársapka kell, hogy ne haljon éhen a lakosság egy része Európa szívében.
Vagy azért, mert az utóbbi év 3. legnagyobb pénzromlásának vagyunk elszenvedői, a VILÁGON? (Az argentínok és a törökök előznek meg, bravó!)
Vagy azért, mert a lakosság háromnegyede kb. ehetné a cipőtalpát, ha a piaci viszonyoknak közelítelőleg megfelelő energiaárak lennének? Nyugaton röhögve fizeti mindenki a megemelkedett árakat, nem kell benzin meg dízel ársapka, nem kell hatósági ár a vízre, gázra, áramra, nem kell szabályozott liszt, cukor meg csirkefarhát ár.
Ez egyik oldalról igaz, másik oldalról pont itt kezdődik a baj.
Azt mondom, hogy van egy lakásom, nincs felújítva.
Ha csinálnék egy tisztasági festést, kicserélném a padlót, és kitakarítanék jó alaposan, akkor egészen élhető lenne kis pénzből is. Nyilván nem olyan mint egy új építésű vagy teljesen felújított, de élhető.
Vagy hagyhatom az egészet úszni a mocsokban arra hivatkozva, hogy még így is egy fokkal jobb mint egy borsodi putri. Csak hát ettől élhetőbb nem lesz.
Vagy akár csinálhatom azt is amit a kormányunk tesz, hogy veszek egy nagyon drága híres festményt, kirakom a retkes falamra, és mutogatom, hogy én mennyire jól élek és mennyire gazdag vagyok, miközben a hűtőm üres a lakásom meg úszik a mocsokban.
Mert hogy a kormányunk pontosan ezt csinálta éveken át.
"Vagy akár csinálhatom azt is amit a kormányunk tesz, hogy veszek egy nagyon drága híres festményt, kirakom a retkes falamra, és mutogatom, hogy én mennyire jól élek és mennyire gazdag vagyok, miközben a hűtőm üres a lakásom meg úszik a mocsokban."
Ez olyan szép, találó és pontos hasonlat, hogy utólagos engedelmeddel lopom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!