Most tényleg mennek tönkre vállalkozások a rezsicsökkentés részleges kivezetése miatt?
Ebben a videóban azt mondják hogy a vállalkozásokat nem fogja érinteni a rezsicsökkentés, illetve hogy sokan kikerülnek:
Nem tudom miért csinálja ezt a Fidesz. Nem úgy volt hogy megvédik a munkahelyeket?
Mi ez ha nem megszorítás?
A #2 kicsit felakvarta az állóvizet, de az ok-okozat dolgot kihagyta :D
"Azok a cégek akik állami pénzből (rezsicsökkentés, benzinársapka) tudtak csak létezni, azaz mi tartottuk el őket, azoknak semmi de semmi keresni valójuk nincsen a piacon!"
Ezzel én amúgy egyet is értenék, mert ez lenne a normális. Viszont ehhez illik hozzátenni, hogy így tudtak a lakosság számára megfizethető szolgáltatást nyújtani. Nem tudom pontosan mi volt a felső határ, de X millió forint bevételig illetve y kWh éves fogyasztásig a vállalkozók is rezsicsökkentett áramot ( gázt is? ) kaptak. Ide tartozott szerintem a szolárium is, ahova a kutya nem megy be többszörös ár szerepelne az árlistán. Lehet beletartozik egy-egy kisebb látványpékség is, ahol amúgy olcsó és tök frankó pékárut vehettél, hát ez után olcsót nem fogsz és a sort lehetne még folytatni... ( fogadjunk hogy gondolkozás helyett mindenki a szoláriumra fog ugrani, mer az minekkk :D )
Értem én, hogy minden vállalkozó adócsaló meg ilyesmi, ez már csak így megy Magyarországon, de ehhez az is kell hogy legyen erre partner. Ha nem Európa összeszerelőüzeme lennénk, hanem lenne akkora vásárlóereje a fizeteéseknek hogy ezek a faktorok nem játszanának akkor a legtöbben nem bajlódnának az okoskodással és csalással.
Mi nem olyan fejlett és magas bérszinvonalú ország szeretnénk lenni ahol az árszínvonal is magas, az nekünk nem jó. Nekünk az kell hogy legyenek alacsony bérek és alacsony árak meg rettegés hogy most megfagyunk vagy nem... :D
#12 Igen, a villany lesz 100, a gáz meg mondjuk 700.
A minimálbéres alkalmazott a munkáltatónak havi 226000Ft-jába kerül, emellett fizetett szabadságot, betegszabadságot, munkahelyet kell biztosítania az alkalmazottakat, munkaeszközöket venni, karbantartani, stb.
Majd mikor az ismerősöd csődbemegy, az alkalmazottai vissza fogják sírni a minimálbért is amit nála kerestek, mert munkahely az nem lesz!
#13 Ismerősömnek csak villanya van, gáz nincs.
"A minimálbéres alkalmazott a munkáltatónak havi 226000Ft-jába kerül, emellett fizetett szabadságot, betegszabadságot, munkahelyet kell biztosítania az alkalmazottakat, munkaeszközöket venni, karbantartani, stb." - Ja igen, és ha mindezt levonod, megvan neki a havi 1 milla tisztán (én nem dolgozza halálra magát.
Egy életképes vállalkozás túléli azt a -5-10 %-ot, aki meg ezt nem tudja kitermelni, menjen csődbe, oszt menjen el butikba vagy gyártósorra dolgozni... majd lesz más aki életképes, és átveszi a helyét.
#15 Hát dohányboltba, az a menő, soha nem fog megszűnni az a munkahely :)
"kevesebb ruhát vesznek az emberek, nem éri meg a butikot sem fenntartani" - Valóban nem, de az nem a rezsi miatt van. Szerdán bementem a szerszámboltba fúrót venni, közölte az eladó, hogy nincs, de péntekre megrendeli, 24.990-Ft. Kiröhögtem, hogy megrendelni én is megtudom, nekem most kell :) Hazamentem, és 18.990-ért megrendeltem, 890 Ft volt a postaköltség, és pénteken meg is jött, spóroltam 5 ezret... Mégis miről beszélünk, ezen az elven minek boltot üzemeltetni?! Igen is menjen csődbe az ilyen!
Sajnálom 😥
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!