KATA-sok! Miért ragaszkodtok ennyire, ha ezzel nem lesz nyugdíjatok?
Nem értem. Azon túlmenően, hogy igaza van abban Orbánnak, hogy a céges KATÁ-t meg kell szüntetni, mert rengeteg visszaélés van vele. Az ellenzék meg sem szavazta. Nem is lenne, ha Orbánék be nem vezetik. Azon túl, hogy nyugaton nincs is KATA és választhatod az átalány adózást a másik hatalmas hátrány, hogy nem lesz nyugdíjad belőle. Erre nem is gondoltok?
Rengeteg ember adta fel a kényelmes be nem jelentett munkáját, fekete jövedelmét azért, hogy bejelentett munkát vállaljon, hogy legyen nyugdíja, ha megöregszik valamiből megéljen. Ti erre miért nem gondoltok?
Kérdező, fordítva ülsz a lovon. Aki most befizet, és azt hiszi, hogy 20-30 év múlva érdemi nyugdíjat fog kapni, az fog nagyon meglepődni akkor.
Egy előrelátó KATA-snak, aki most tett félre nyugdíjra, esélyesen több megtakarítása lesz, és akár hamarabb mehet nyugdíjba.
Ugyanis az állami nyugdíjkorhatárt emelni fogják felfelé, tekintve, hogy öregszik el a társadalom, csökken a befizetők száma, vagyis nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjat, vagyis marad a korhatáremelés.
pató pál nemzet vagyunk, majd mind milliárdos lesz az egyszemélyes vállalkozósdiból
persze mindnek rottyon van már az egészsége 60 éves korára
Kérdező, itt egy interaktív korfa, húzd el a csúszkát 2040 utánra. Látod azt a kiugrást 65 év táján? Hogy hányan fognak akkor nyugdíjba menni? És azt is, ahogyan alatta vékonyodik a törzs, ami tartja az egészet?
Az a vékony törzs a csökkenő számú dolgozó, akiknek a felül szaporodó nyugdíjasokat mind el kellene tartania. Nem fog menni.
Ha valaki szeretne nyugdíjat a KATA mellé, akkor van lehetőség az 50ezer helyett 75ezret fizetni és akkor lesz nyugdíj.
Én úgy tervezem, hogy sosem fejezem be a munkát. Életem végéig dolgozni szeretnék vállalkozóként, mert sokkal többet lehet így keresni, mint amennyi a nyugdíj lenne. Elnézve a jelenlegi idős korosztályt, sokaknak nincsenek már céljaik, egész nap otthon vannak és magányosak. Én úgy érzem, hogy addig van értelme az életemnek, amíg vannak céljaim, amelyekért nap-mint-nap kűzdök. Nem lesz olyan pillanat az életemben, amikor úgy érzem majd, hogy na most már nem kellenek célok és leülök pihenni 20-30 éven keresztül és várom a halált. Viszont tiszteletben tartom, ha valaki ezt választja, de én nem ilyen ember vagyok.
Nyugdíj miatt meg nem aggódom, aggódjon aki az államnak fizeti.
A jelen nyugdíj rendszer 30+ év múlva nem lesz tartható mert 1 befizetőre 3 nyugdíjas fog jutni.
Sajnos durván csökkenő korfa, amit súlyosbít a kivándorlás élhetőbb jövőért.
Ha valaki nyugdíjt akar, annak magának kell gondoskodnia róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!