Miért hazudják azt a magyarok, hogy a cigányok 500 éve nem integrálódnak?
Milyen 500 évről beszéltek, amikor tulajdonképpen csak 1989-től kezdve biztosít a magyar állam egyenlő bánásmódot a cigányoknak? Ismerik egyáltalán a történelmet azok, akik ilyen sületlenségeket hordanak össze ezen az oldalon?
A cigányok a törökök elől menekülve érkeztek meg a Kárpát-medencébe, ahonnan a magyarok nem igazán engedték tovább őket, mivel a törökök elleni háború miatt alig volt kézműves az országban. Munkára fogták a cigányokat, amivel nem is volt probléma, de miután véget ért a háború már csak a legalantasabb munkákat bízták rá a cigányokra, mely az elszigetelődésükhöz vezetett. A 18. században Mária Terézia és II. József a minden ember egyenlő alapelvükkel még inkább rontottak a helyzeten, amikor olyan abszurd intézkedéseket vezetettek be, hogy a cigány gyermekeket erőszakkal ki kell szakítani a családi közegükből, nem öltözhettek szabadon, még a cigány nyelv használatát is betiltották. A magyarok folyamatosan azon dolgoztak, hogy az integráció helyett még inkább kihangsúlyozzák a különbséget a két nép között, sosem volt igazán a céljuk, hogy a cigányság érdemben a magyar társadalom tagja legyen. A 20. századot elérve pedig nem is kell bemutatnom milyen kegyetlen intézkedéseket vezettek be a cigányok ellen, a magyarok (Önmagukhoz híven) a nácizmust választották, rengeteg cigányt vitettek el a németekkel a munkatáborokba. A II. világháborút követően a fentiekből kiindulva egyáltalán nem meglepő, hogy a cigányság nagy része lecsúszott és a bűnöző életmódot választotta. Miért kellett volna mást választaniuk egy olyan társadalomban, ahol nem fogadták be őket, és ahol mindemellett még meg is ölették őket a nácikkal? Fordított helyzetben a magyarság sem integrálódott volna, ezzel legbelül mindenki tisztában van. Az első érdemi intézkedés a cigányok integrációja felé a rendszerváltás volt. Ha belegondoltok még csak alig több mint 30 éve volt a rendszerváltás, és azóta már meredeken javult a cigányság helyzete az országban, ezt minden statisztika alátámassza. 30 év alatt nem lehet elvárni, hogy egyik pillanatról a másikra integrálódjon egy adott nép, ilyen rövid időn belül egy népnek sem sikerült még a történelem során. A fentiekből kiindulva tehát mi alapján mondjátok azt, hogy a cigányok 500 éve nem integrálódnak, holott 1989-ig nem is volt soha érdeke a magyaroknak az integrálásuk? Nem képmutatás ilyet állítani?
Szerintem a cigányok a 15. században jöttek ide, ami jóval a törökök elleni háborúk előtt volt.
Nem hogy nem engedték őket tovább, de még menleveleket is kaptak, hogy vándoroljanak amerre akarnak.
Te frusztralt cigany kérdező.
Ha nem tetszik, takarodj el az országból.
A fajtaddal van tele az osszes borton. Es a fajtad az aki viccbol odaul egy kozelekedesi eszkozon egy magyarhoz es a labat felrakja melle a székre. Aztan ugyanez a cigany az aki utana meguti a not.
Inkább szagolnam a gyerekem szarat es hanyasat eletem vegeig mint az a tespedt rohado szagot amilyen nektek van.
9-es!
Az összes létező statisztika az ellenkezőjét mutatja. Integrálódnak a cigányok, de mint már azt többször is említettem 30 év nagyon kevés, a szegénységből és a társadalmi kirekesztettségből egyik pillanatról a másikra kitörni nem lehet. Ajánlom tanulmányozd Oscar Lewis szegénység kultúrájáról alkotott fogalmát. Globálisan megbecsült 20. századi szociológus.
Véletlenül maradt ki a szocializmus 40 éve amikor kötelező volt dolgozniuk?
Mégse integrálódtak... amint eljött a rváltas, b.ctak dolgozni.
11-es!
A történet csak ott sántít, hogy miután Nyugat-Európából elindultak visszafelé már "befogták" őket a magyarok a törökök miatt, a menlevelek osztogatása hirtelen abbamaradt. Mellékesen hozzátenném, hogy a törökök a 15. században már jócskán háborúztak konkrétan mindenkivel a kelet-európai térségben.
Miért ne integrálódna egy nép 30 év alatt, ami akar is integrálódni? Az egyének egyszer csak felkelnek és azt mondják: "én nem fogok rendesen tanulni, francnak kell szakma, inkább csinálok 15 gyereket"?
Azaz meddig lehet hibáztatni másokat a saját kudarcainkért?
Érdekes, én történelemből pont az ellenkezőjét tanultam, Európában, szinte mindenhol próbáltak valamilyen uton-módon megszabadulni a cigányságtól
Furcsa dolog ez a történelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!