Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen választási rendszert...

Milyen választási rendszert látnál szivesen Magyarországon?

Figyelt kérdés
Részletesen várom akifejtéseket :)
2022. aug. 3. 21:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szerintem a 106 egyéni választókert maradhatna, de a listás mandátumokat ugy osszák el, hogy ahány %-ot kapott a listán annyi helyet kapjon a parlamentben. 5%-os küszöbb maradjon, egyfordulos jobb szerintem
2022. aug. 3. 21:29
 12/17 anonim ***** válasza:

#10 vagyok.

Azzal egyetértek, hogy a 386 képviselő túl sok volt, a jelenlegi 200 valóban elég, vagyis kevesebb vál.kerület elég lenne, és azok értelemszerűen nagyobbak legyenek.

Ugyanakkor azt szimpla szemétségnek tartom, hogy egy nagyvárost felosztanak több vál.kerületre, és mindegyikhez hozzácsapják a körülötte levő falvakat is. Akkor legyen a város egyetlen (vagy legalábbis kevesebb) vál.kerület, a falvak meg tőlük független másik vál.kerületek.

Egy faluban másképp élnek az emberek, mások a preferenciáik, másképp gondolkodnak. Épp ezért ne legyen se a városi emberre ráerőltetve a falusi ember választása, se a falusira a városi emberé. Értelemszerűen ez 10-20 ezer fős kisvárosoknál nem működik, de nem is lényeges, mert az ott élők úgyis ezer szállal kötődnek a falvakhoz és a falusi életformához, vagyis a gondolkodásuk alapvetően hasonló.

2022. aug. 3. 21:45
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
Az lenne jó, ha semmilyen rendszer nem lenne. Permanens anarchia, mindenki azt csinál, amit akar.
2022. aug. 3. 21:56
 14/17 anonim ***** válasza:
52%

1 poziciot maximum 8 evig lehessem betolteni, 1 szazalekos bejutasi kuszob, 2 fordulo, a korzetekben ugyan annyi ember legyen, a partok lista allitasahoz eleg legyen 5 helyen indulni, csak itthoni lakcimmel rendelkezo allampolgar szavazhasson, se Londoni se Kolozsvari.

Amin meg jo lenne de sehol se latok ra peldat, hogy a valasztasi jogot kossek valamilyen vizsgahoz, a teljesen hulyek ne szavazhassanak. Persze a teszthez oktato anyagot biztositanek minden valasztas elott.

2022. aug. 3. 22:45
 15/17 Dzsonszi ***** válasza:

Szerintem az 5%-os küszöb jó, ne kerüljön már be minden párt, akikre a kutya nem kiváncsi...

Sőt én behoznám, hogy ha koalícióba lépnek, akkor ahány párt állt össze, annyiszor 5% legyen a küszöb. A nem létező LMP, MSZP, Együtt PM, Párbeszéd csak az összefogásra akaszkodva tud egyáltalán megszólalni a parlamentben.

2022. aug. 4. 07:23
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen azt ki hagytam, hogy csak azok szavazhassanak akik valóban magyarországon laknak és ide is vannak bejelentve. Tehát a levélszavazást meg kéne szüntetni.
2022. aug. 4. 08:11
 17/17 anonim ***** válasza:

1990-ben a választási jog magyarországi lakóhelyhez volt kötve. Igen, ezt is vissza kéne hozni.

Majd utána ellenőrizni azokat, ahol tíznél több felnőtt ember van egyetlen lakásba vagy családi házba bejelentkezve.

2022. aug. 4. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!