Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondjàk,hogy kevés a...

Miért mondjàk,hogy kevés a diplomàs?

Figyelt kérdés
2022. aug. 3. 16:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

a múltkor olvastam egy hányinger telexes cikket (igen tudom, melyik nem az), ahol azt fejtegetik, hogy bezzeg nyugaton szándékosan csak egy gyermekmegőrző az egyetem, és óórbánék nagyon rosszul csinálják, hogy nálunk tanulni kell, mert akkor mi a jófenére jó a mesterképzés

jó lenne több diplomás :

- könyvelő

- mérnök (gépész és villamos)

- informatikus (nem könyvtáros)

- orvos, fogorvos, gyógyszerész

a maradék szakok 90%-ára járók gyakorlatilag csak pocsékolják a saját idejüket és a társadalom pénzét, mert a bölcsészet ugyan fontos, csak valahogy oda degradálódott a képzés, hogy a bölcsész az a manus aki nem tud számolni sík hülye a természettudományokból és erre nagyon büszke

2022. aug. 3. 19:17
 12/14 anonim ***** válasza:

igazából az a gáz, hogy lassan már varrónőnek is diploma kell.

A fő gond, hogy nagyon sok irányba már egy diploma semmit nem ér.

Viszont, sokaknak elég durva elvárásuk van, csak mert diploma...

2022. aug. 3. 20:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Pont hogy, sok a diplpmás csak egyik se dolgozik a szakmájában hanem állmi támogatáson szerzet valami nem piac képes diplomát .Azt a legtöbb kávét fözöget az irodába és még büszke is rá hogy, hr.
2022. aug. 3. 22:11
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mint villamosmérnök, beszállnék a témába. Én a tanulmányaimat a BME-n kezdtem, aztán 4 félév után mentem át a dániai Aalborgi Egyetemre.

Az valóban igaz, hogy a BME-n vért kell hugyozni ahhoz, hogy valaki jó jegyekkel teljesítse a képzést. A kettest be lehet seggelni, de ha ennél többet akarsz, akkor bizony komolyan neki kell feküdni a témának, addig kell gyakorolni, szenvedni, tanulni, amíg álmodból felkeltve is el fejből vágod a Laplace-transzfereket.

Na, az Aalborgi Egyetemen ilyen nem volt. Ott egy vizsga nem abból állt, hogy tessék, itt van 20 feladat, van rá X órád, sok szerencsét, hanem abból, hogy tessék, itt van EGY mérnöki probléma, van rá egy heted, írj 30 oldalt arról, hogy te ezt hogyan oldanád meg, részletesen, alaposan, forrásokkal alátámasztva, lehetőleg több, különböző potenciális megoldást vizsgálva, és azt vezesd le, amelyik szerinted a leghatékonyabb. Majd egy másfél órás szóbeli vizsgán védd meg, ahová a professzoron kívül meghívnak szakmabelieket is.

Amikor megszereztem a diplomámat, én valódi, használható tudással jöttem ki, és egyből munkára fogható voltam minimális betanítással. Na most aki a BME-n 5 éven keresztül gyakorlatilag csak a mérnökszakma elméleti oldalát tanulmányozta, neki gyakorlatilag a munkahelyén kell MINDENT megtanulnia, mert hogy az én itthoni ismerőseim egy árva valódi problémát nem oldottak meg az egyetem falai között, az hótziher. Félreértés ne essék, szükség van arra is, hogy az ember értse a dolgok elméleti hátterét, de a saját tapasztalatom alapján én úgy látom, hogy SOKKAL könnyebb megérteni a bonyolult elméleti folyamatokat, képleteket, és tételeket, ha az ember ezeket aktívan használja is a tanulmányai során.

2022. aug. 3. 22:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!