Nincs valami rezsitámogatás alacsony keresetűeknek?
Gimnáziumi tanár vagyok Budapesten, pótlékokkal együtt nettó 207 ezer a fizetésem
Egy pici, 23 nm-es udvari lakást bérlek, ahol konvektoros fűtés van, az albérlet így is elviszi a fizetésem felét, pedig kb. a legolcsóbb albérlet ez a városban. Viszont sajnos nagyon rosszul szigetelt (kb. egy garázsból átalakított épületet kell elképzelni), így nehéz konvektorral felfűteni.
Ha nincs semmi segítség ebben a helyzetben, akkor választanom kell, hogy fűtök vagy eszek a télen, mert mindkettő egyszerre nem fog menni. Nincs valami párt/civil szervezet, akik ilyenkor tudnának segíteni?
Illetve ha nincs, akkor kb. hány fok az a hideg télen, ahol még nem fagy meg az ember? Hallani lehet ilyeneket néha a hírekben, hogy valaki a lakásában fagyott meg, ahhoz mennyire kell hidegnek lenni?
Tavaly télen 3 napig nem voltak itthon, akkor 12 fokra hűlt lea szoba. Az már veszélyes?
26/N
Az ösztöneim azt súgják, hogy troll, hangulatkeltő kérdés😃.
A fizetéseden kívűl nem írtál semmi számot. Amivel szemben szkeptikus vagyok, a testvérem kisgyermek gondozó, diplomás, 380ezer.
Egy ilyen 23 nm-es lyuknak mennyi lehet a bérleti díja? Ez egy nagyobb szoba. 50-60 ezer forint? Ha ennél többet fizetsz ezért, akkor balek vahy. Villany? 5000? Gáz?
Lássunk egy részletes, forintosított elszámolást.
Különben télen tegyél egy jó vastag pokrócot az ajtóra belülről nyilván es az ablakra is huzatfogót, vastag függönyt, sokat számít.
Én is laktam pöcegödör helyen, akkor még az internet is csak gyerekcipőben járt, ezért még rinyálni sem tudtam a neten😃, meg kellett oldanom magamnak életemet.
"Amivel szemben szkeptikus vagyok, a testvérem kisgyermek gondozó, diplomás, 380ezer."
Hát szerintem max. a bruttója. Én a pedagógus-bértabla alapján kapok fizetést, mesterdiplomával, pótlékokkal nettó 207 ezer.
"Egy ilyen 23 nm-es lyuknak mennyi lehet a bérleti díja? Ez egy nagyobb szoba. 50-60 ezer forint? Ha ennél többet fizetsz ezért, akkor balek vahy."
90 ezer, és kb. ez a legolcsóbb a városban, néztem és most már 110-120-nál kezdődnek.
Az egyetlen rezsitámogatás Magyarországon az,hogy
NE FÜRGYÉÉ LEEEEEE!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!