Fideszesek! Egyetértetek azzal, hogy a fidesz eladott egy csomó gázt a szerbeknek, miközben felemelte a rezsit?
#2 "Igazabol a tarolo kapacitasunkat adja el, ami szinten nagyon erdekes mert nem kizart hogy az oroszok elzarjak a gazt telen es akkor jol jonne minden tarolo kapacitas."
A magyar gáztároló kapacitás sokkal nagyobb, mint amennyire az országunknak szüksége van.
Kérdező
A magyar gáztárolók kapacitása önmagában 4,46 milliárd m3. Ebben Zsana 2,2 milliárd m3, Hajdúszoboszló 1.64 milliárd m3, Pusztaederics 0,34 milliárd m3, Kardoskút 0,28 milliárd m3. Ezen felül van még a Hexum Zrt.-nek 1,9 milliárd m3 kapacitása.
A magyar éves gázfogyasztás 14 milliárd m3 felett van, azonban nem úgy működik, hogy először bele kell mindet tölteni a tározókba és csak akkor kezdünk el használni belőle, hanem az év során folyamatosan használjuk a gázt. Az idei évben már fűtésre is használtunk belőle nagyon sokat januártól kezdve és az az ipar gázfelhasználásának felét is már felhasználta ebben az évben. Vagyis közel 7 milliárdnyi gázra van még szüksége az országnak - persze a gáztárolók kapacitását fűtési szezononként kell nézni, őszre kell feltölteni hogy a magasabb fogyasztást tudják a tározókból biztosítani a szezonban a következő év tavaszáig.
De akkor is folyamatos a betöltés és a felhasználás is a tározókból.
Ez nem olyan, mint a pénztárcád, hogy hónap elején kapod a fizetésed és a következő hónap elejéig csak azt használhatod mert nincs más, hanem olyan, mint a tavak vízmennyisége. Folyamatosan töltik is a folyók, meg folynak is ki belőle patakoz, folyók. A víz szintje pedig ingadozik, attól függően hogy befelé vagy kifelé megy éppen több belőle.
"A magyar gáztároló kapacitás sokkal nagyobb, mint amennyire az országunknak szüksége van."
Én úgy tudom (és kérlek javítsatok ha rosszul tudom), hogy a magyar gáztartalék 100%-os telítettség esetén elegendő kb. 3 hónapra. A tél hosszabb szokott lenni ennél, szóval nem, nem nagyobb a magyar gáztároló kapacitás, és főleg nem sokkal nagyobb, mint amennyire Magyarországnak szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!