Orvoshiány van. Miért nem könnyítik az egyetemi bejutást, sőt támogatják jobban az orvosképzést?
Az orvosira felvettek számát semmiképpen sem növelném, de jó ötletnek tartanám,ha esetleg járna némi kedvezménnyel, pl ingyen koli (vagy legalábbis minden koliba jelentkezőnek biztosítani helyet), vagy pl pályakezdőként adókedvezmény X évig.
Bár szerintem akkor is többen maradnának Magyarországon, ha kevésbé lenne szar helyzetben az egészségügy, több ápoló lenne, ilyenek. Nyílván orvos is kevés van, de az ápolók és asszisztensek nélkül nem nagyon mennek önmagukban semmire
"Rengetegen mennek azért más egyetemekere, mert túl szigorú az orvosin a felvételi, vagy mert nem fértek bele a felvehető létszámba."
Aki tényleg orvos szeretne lenni újra érettségizik, hogy legyen elég pontja, biztosabb tudása
Kérdező, orvosira még mindig túljelentkezés van. Csak a gyengébbek nem kerülnek be. Olyan még nem volt hogy orvosis helyeket ne töltöttek volna fel.
Idén viszont az egészségügyi karok ápoló, mentőtiszt, szülésznő, védőnő szakán nagyon megcsappant a jelentkezés.
"Hol érdekel engem az érettségi bizonyítványa?"
A kérdést se érted! Nem arról van szó, hogy milyen az érettségi bizonyítványa, hanem arról, hogy az egyetemen "végig bukdácsolt meg kegyelem ketteseket kapott és összekeveri a Hepart a Liennel"!
Kedves kérdező!
Én azt tapasztalom, hogy aki éppcsak ponthatáron bejut orvosira, az csúszik a tárgyaival, nehezen megy neki. (Természetesen van kivétel) Nem lenne értelme enyhíteni a követelményeket, mert kell az az alaptudás, ami az elvárás az érettségi eredményekkel. Viszont nem vallom azt, hogy ha elsőre nem sikerül bejutni, akkor nem vagy ide való. Aki tegyük fel ràtanul egy évet és szép eredménnyel bejut, erős alapokkal szerintem szépen bele tud vágni, az az egy év+ nem számít. Így is sok embert vesznek fel, az orvoshiány szerintem nem emiatt van, hanem mert sokaknak a külföldi bérezés és ami vele jár kedvezőbb.
"a lepra LIdl penztàros"
Amúgy jól vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!