Ideje lenne eltörölni a rezsicsökkentést?
Szerintem eleve mindegy hogy fizetjük, rezsicsökkentést se a Fidesz, vagy OV adja nekünk ajándékba hanem a befizetett adód után kapod vissza.
Na de nem is ez a lényeg, hanem az hogyha nincs rezsicsökkentés akkor végre nem élünk álomvilágban, tudjuk a piaci helyzetet, valamint talán valamelyest hajlandóak a fizetésünkön is emelni, ugyanis senki nem fog dolgozni fázva, éhezve, inkább akkor nyugatra menekülnek.
Ha a fizetések viszont nem nőnek és az államtól várjuk a segítséget, akkor fáj a pofon mint most, mert az se bírja fizetni, ha rákényszerítjük hogy mégis tegyék akkor az is lehet hogy csődöt mondunk.
Szóval a rezsicsökkentés helyett én megemelném a minimálbért nettó 200ra (első körben), amelyik cég nem bírja kifizetni rohadjon meg, esetleg a kicsiknek lehetne csökkenteni a munkások után fizetett adót, pluszba megemelném az állami alkalmazottak fizetését is (nettó 300 minimum), hogy hozzájuk igazodva a piacon is kénytelenek legyen növelni, a nyugdíjakat is megemelném természetesen, a rezsicsökkentést elengedném, meg mindenféle hülye beruházást a háborús időszak idejéig, sok helyen lehetne faragni a költségvetésből, ugyanis a nyugdijak, állami alkalmazottak jó ha felét teszik ki, a bérnöveléstől nem roppana össze az állam, az adókból befolyt összeg is nőne vele együtt.
Az inflációról annyit, hogyha velünk akarnák megfizetettni a fizetésemelést, miközben így is nyugati árak vannak, aki afölött adná (áfán kívül) azt megkell büntetni.
A forint kérdés a legnehezebb ügy, már rég eurónak kéne lenni, hogy annak elinflálódásától ne kelljen tartani.
A javaslatod egyik zsebből pakolgat a másikba... a piaci szereplők fizetik meg a rezsicsökkentést most is.
A minden termékre történő árszabályozás kiterjesztése nem éppen a piacgazdaság felé vezető út. Néhány kulcsfontosságú alaptermékre van csak bevezetve, nem nagyon kellene bővíteni a kört (max. pár ugyancsak alaptermékkel).
csak múlt év második felétől van rezsicsökkentés, amire nem számoltak hogy tartós lesz.
Így most kitalálták, hogyan tudják azt a néppel megfizettetni, adónkból eddig se ment rá semmi, csak profit volt 2021 májusig.
1-es olyanfajta árszabályozást én sem támogatok amilyen most van, áron alul árulni termékeket nem helyes, de áron felül sem, én csak azt mondom, hogy a nyugati áraknál nem lehet több a fizetésemelésekre hivatkozva, nem engedném.
Sokmindent büntetnek egyébként a piacgazdasagban, pl. a kartellezést.
4
Földrajzilag hol helyezkedik el Írország? Az ország honnan szerzi be és milyen módon az áramot, a gázt, az olajat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!