Mi lehet a célja Orbánnak azzal, hogy megszünteti a nyelvvizsga kötelezettséget felsőoktatási felvételiknél?
Fejlesztőmérnök.
Na ja, aztán magyarul nem tudsz.
32.
Nem aldis proli vagyok.
Veled ellentétben.
De részemről a vita lezárva, az év vicce vagyok.
A szimpla józan ész!
Ha te WC-pucoló akarsz lenni, akkor evidens, hogy te sem rajonganál azért, ha "mongol felsőfokú nyelvismeretet" szabnának meg számodra munkakör betölthetőségéért.
Ha itthon akarsz házakat tervezni és terveket értékesíteni, akkor is teljesen felesleges akadály egy angol felsőfok!
Teljesen felesleges szükségtelenül akadályokat gördíteni - pláne zsaroló stílusban - olyan emberek elé akik nem gondolkodnak idegen nyelv hasznosításában!
Aki kereskedelmi összekötőnek készül - a példa kedvéért, - annak meg van annyi sütnivalója, hogy az általa választott vonalon elkezdi tanulni már idejében a karrierjébe illeszthető nyelvet a megfelelő szinten.
Nem kellene hülyének nézni az embereket, de belekényszeríteni sem szükségtelen kihívásokba, kiadásokba!
És még egy gondolat:
Engem is belekényszerítettek egy alapfokba annak idején, amit több, mint 10 éve nem kellett használnom abban a munkakörben, amihez követelménykánt támasztották! Ha megmondja valaki, hogy ennek mi volt az értelme - azon kívül, hogy a nyelvtanárok, vizsgaközpontok jól érezték magukat, - "nyer egy hangszórót!" Azóta is helyt állok a munkámban még pedig nem is alacsony szinten, - nincs 30 ember az országban összesen abban a munkakörben, amit végzek és "csodával határos módon" meg vannak elégedve a főnökeim a munkámmal (idegen nyelv használata nélkül is)!
Tehát, - hogy befejezzem a gondolatot:
Nem a bizonyítványok száma, típusa határozza meg, hogy van-e valakinek munkaintelligenciája, rátermett-e az általa végzett munkára, kellően hatékony-e vagy lojális-e a munkahelyéhez.
36.
Az a baj, hogy ennek a fajta "értelmiséginek" vagy nevezzük őket fejlesztőmérnöknek, hiába beszélsz, együgyűek és ostobák, mint a segg.
36, értem, hogy a munkába nincs rá szükséged...
De internetet csak használsz, nem? Ha csak a magyar nyelvű forásokra támaszkodsz, valami elképesztően szűk a tartalom ami a rendelkezésedre áll.
Ráadásul akár akarod, akár nem, ha egy városban laksz, külföldiekbe fogsz botlani. Ha meg te utazol el, akkor meg pláne. És bizony az Activity és a kiabálás nem nyelvtudás. Bár tudjuk, minél hangosabban mondja az ember, annál nagoybb az esélye, hogy a külföldi megérti amagyart..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!