Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem vezetett...

A kormány miért nem vezetett be árstoppot a szeszesitalokra?

Figyelt kérdés
Mi lesz így az alkoholistákkal? Egy 4 centes érpataki gyümölcspálinka lassan 500 forintba kerül. Legutóbb udvariasan, csóróságomban megszégyenülve visszautasítottam, de aztán a dohányboltos eladó hölgy panaszkodott nekem, hogy az előttem lévő úriember elhordta őt minden kurvának mikor kimondta a 480-as árat. El nem merem képzelni hová fog ez fajulni. Lassan már lerészegedni sem lehet.

2022. júl. 29. 10:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Vagy talán ha nem iszol, akkor már a barátaid el is fordulnak tőled? Azok barátok?"

Kevés olyan barátom, régi jó ismerősöm van akivel még összejárok. Karriert építenek, családot terveznek stb. több kevesebb sikerrel. Inkább ivócimboráim vannak. Amit sokan kamat törlesztésre költenek én azt inkább eliszom. De ha így folytatódnak a dolgok akkor erre sem fog telni.

2022. júl. 29. 13:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Figyelj...

Alapvetően baromi nehéz téged sajnálni. Leírásod alapján alkoholista vagy, ami a társadalom rákfenéje.

És amúgy te ezt szeretnéd? Azok, akik régen a barátaid voltak most családot laapítanak, meggazdagodnak, saját házat vesznek. Te meg? Eliszod, pusztítod magad.

Ha már csak annyit tennél, hogy nem iszod el azt a pénzt, már előrébb lennél azzal, hogy egy csomó megtakarításod keletkezne. Mennyit költesz piára havonta? Tízezret? Húszezret? Többet?

Ne nagyon várd, hogy bárki segítsen abban, hogy tovább alkoholistáskodhass, mert ha ezzel a témában az átlag ember szabályt hozhatna, hát sokan egyszerűen bezárnának téged.

2022. júl. 29. 13:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Elég bunkó vásárló lehet.
2022. júl. 29. 15:00
 14/16 A kérdező kommentje:

"Alapvetően baromi nehéz téged sajnálni. Leírásod alapján alkoholista vagy, ami a társadalom rákfenéje."

Nem csak rólam van szó. Tetszik vagy sem, sokszázezer alkoholista van az országban és túlnyomó többsége nem a módosabb tárasadalmi réregekből kerül ki. Valóban azt gondolod, hogy tömegesen fognak észbekapni? Az eddig is többé kevésbé silány étrendjük még silányabb lesz(mondjuk ez rám jelenleg nem vonatkozik) és jönnek az egyre több és egyre súlyosabb egészségügyi problémák. Az egészségügy így is romokban. Aztán az üzleti lopások és eladók elleni agresszívitás is fokozódhat.

"És amúgy te ezt szeretnéd? Azok, akik régen a barátaid voltak most családot laapítanak, meggazdagodnak, saját házat vesznek. Te meg? Eliszod, pusztítod magad."

Nem kioktatást kértem, hanem feltettem egy társadalmunkat érintő kérdést. Egyébként én nem szoktam vállalhatatlan módon viselkedni, balhézni, óbégatni stb. Még másnapos se igazán szoktam lenni.

"Ha már csak annyit tennél, hogy nem iszod el azt a pénzt, már előrébb lennél azzal, hogy egy csomó megtakarításod keletkezne. Mennyit költesz piára havonta? Tízezret? Húszezret? Többet?"

Kb 50 ezret jelenleg. Lehet soknak hangzik, de az űrtartalom nem emelkedik csak az ár. Megtakaríthattam volna valamennyit az elmúlt években, igaz túl sokra nem mentem volna vele akkkor sem. Talán egy értelmesebb elfoglaltság, ebben azért egyet tudok érteni.

2022. júl. 29. 15:32
 15/16 anonim ***** válasza:

höh, azért évente 600ezer forintnak nem olyan nehéz jobb helyet találni.:D

Az igaz, hogy rengeteg embert érint az országban, ez tény. Ugyanakkor azt te is beláthatod, hogy társadalmi szempontból a káros függőséget támogatni... hát.. elég kérdéses. Így is óriási problémát okoz az alkoholizmus, de ha lejjebb nyomják az árát, akkor megnő a fogyasztás, azaz mégnagyobb gond lesz. Az meg kinek jó? Igazából még a fogyasztónak sem...

És persze, ha felmennek az árak, a függő nem a függősége tárgyából fog visszább venni, hanem minden másból, ez tény. De ezzel mit lehetne kezdeni? sozlgáljuk ki a függőségüket? Nem lehetne akkor inkább leszoktatni? Nem mintha az alkoholisták nagyrésze bevallaná, hogy függő, ez igaz..

Mindenesetre válsághelyzetben a normális életet érdemes megőrizni, semmi esetre sem a káros életvitelt. Ha te vagy a kormány és van 500 forintod, mire költenéd? Két sörre a férfinak, vagy egy kiló kenyérre a feleségnek és a gyereknek?

2022. júl. 29. 15:43
 16/16 A kérdező kommentje:

"höh, azért évente 600ezer forintnak nem olyan nehéz jobb helyet találni.:D"

Az idei évet nézve se lenne 600ezer. :) 7 éve ez fele ennyi se volt. Emelett bőven van annyi megtakarításom, hogy adott esetben elég lesz két havi kaucióra, de nem kívánom részletezni. Visszamennem hova nincs, ha elfajulnak a dolgok akkor utánam a vízözön.

2022. júl. 29. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!