Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Erősen nő a Covid fertőzöttek...

Erősen nő a Covid fertőzöttek száma Magyarországon, miért nincsenek szigorú intézkedések, bezárások és kijárási korlátozás végre?

Figyelt kérdés
2022. júl. 27. 10:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
81%

16

"Csak sajnos a vírusok (kiváltképp ez) nem csak azt fertőzik meg, aki éppen "élni akar"."

Ha kellően izolálod magad, akkor nem fogod elkapni. Mire vársz?

"Csak sajnos rosszul esik, ha a körülöttem "tenyésztődő" idióták miatt lebetegszem."

Miért nem vagy még önkéntes karanténban? Kimész az utcára és körülötted mindenkit fertőző vírusgócnak tekintesz, akiktől majd nem fogsz tudni dolgozni betegen? Akkor meg miért mész ki?? Vagy mindenki azért zárkózzon be, hogy te kimehessél? Ez milyen egocentrikus világkép már..

"ne csak magára vigyázzon már mindenki, hanem ha teheti, akkor másokra is! Elvégre egy működő társadalomnak is ez lenne az alapja. :D"

Persze, hogyne. Működő társadalom, magaserkölcs, felelősségtudat, jóemberkedés. Ennyi erővel szivacsozzuk fel az utcákon a betonjárdát, hiszen ha valaki megbotlik és elesik, akkor betörhet a feje. Nem elég, ha magára vigyáz, megtörténik a baj. Mégse hagyhatjuk, nemde? "Működő társadalomban" legalábbis.

2022. júl. 27. 14:24
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Szóval te ezzel azt akarod nekem beadni, hogy a járványok terjedésének semmi köze nincs a nyaralásokhoz, rendezvényekhez, sőt még csak a járvány terjedésének a mértékét sem befolyásolja egyik program sem. Továbbá te ezzel azt akarod velem elhitetni, hogy ha egy család elmegy nyaralni (pl. külföldre), és ott tudtukkal/vagy anélkül megfertőződnek, majd hazajönnek, találkoznak a rokonokkal/ismerősökkel, és mondjuk a következő héten a kontaktok betegek lesznek, kezdve az utazásból érkezőkkel, akkor számodra kérdésessé válik, hogy ki lehetett a valódi tettes.

Kicsit érintve ezt a ki vigyázzon kire gondolatmenetre. Itt nem kell rögtön a végleteken gondolkozni. (Azért ékeltem közbe azt, hogy: "ha teheti".) Én már alapból annak is örülnék, ha az emberek egy kicsit is figyelmesebbek lennének egymással. Szerintem nem túl nagy elvárás, hogy pl. bevásárláskor ne lökjenek fel, ne lihegjenek a nyakamba, ne tolakodjanak. Vagy pl. már az oviban is megtanulhatja az embergyerek, hogy tüsszentésnél köhögésnél a szánk elé tesszük a kezünket. (Akkor vajon az ivarérett egyedeknek ezek miért olyan megvalósíthatatlanok?)

De ahogy írtad is, bizonyára ezek miatt én vagyok az egocentrikus. (Mégis hogy merészelem én leírni nemtetszésemet?) :D

2022. júl. 27. 15:35
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

21

"Szóval te ezzel azt akarod nekem beadni, hogy a járványok terjedésének semmi köze nincs a nyaralásokhoz, rendezvényekhez"

Nem, ezt már te költötted hozzá. Én a 13-as hozzászólásban azt írtam, hogy nagyon jól teszik az emberek, hogy utaznak, szórakoznak stb..

"a következő héten a kontaktok betegek lesznek, kezdve az utazásból érkezőkkel, akkor számodra kérdésessé válik, hogy ki lehetett a valódi tettes."

Tettes. Ez a kedvencem. Hiszen bizonyára rájuk törték az ajtót a nyaralásból hazatérők, hogy leköhöghessék őket. Véletlenül sem egy előre megbeszélt találkozóról van szó, ahol mindkét fél felmérte a találkozás "kockázatait?" (még leírni is nevetséges). De helyettesítsük be a külföldi nyaralást bevásárlásra, munkahelyre, ügyintézésre stb. Hiszen tudtommal ugyanarról a vírusról beszélünk, ami jelen van az országban és terjed. Vagy a horvát tengerpartról hozott Coca-Cola is más, mint a hazai?

Tettesek. És ha a kedves rokon végstádiumú rákbeteg, majd meghal, akkor már gyilkosok is, ugye?

"Itt nem kell rögtön a végleteken gondolkozni."

Már az bőven szélsőséges, hogy azon problémázunk, hogy az emberek hova utaznak, mennyit mozognak, keverednek, mivel töltik a szabadidejüket egy olyan megszelídült vírusra hivatkozva, amibe az, aki jelenleg belehal, azzal egy nagyobb fingás is végzett volna. Az meg természetes, hogy vannak légúti betegségek, amit az ember időről időre elkap, adott esetben kiesik a munkahelyéről. Akinek ez nem tetszik, az vagy munkahelyet vagy bolygót vált.

De arra még mindig nem válaszoltál, hogyha neked ennyire Nr.1 az egészség, akkor miért nem élsz olyan életmódot, hogy ne fordulhasson elő veled az, hogy elkapod ezt a kórt?

2022. júl. 27. 17:10
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

"ezt már te költötted hozzá"

Mintha a 21-es hozzászólásodban te nem költöttél volna hozzá semmit a korábbról kiragadott mondanivalóimhoz.

"Én a 13-as hozzászólásban azt írtam, hogy nagyon jól teszik az emberek, hogy utaznak, szórakoznak stb.."

Igen, írtál hasonlót, de valamiért (véletlenül?) kihagytad az esetleges okozatokat, amit talán nem árt figyelmen kívül hagyni. Főleg akkor, ha még járvány is van.

"Véletlenül sem egy előre megbeszélt találkozóról van szó, ahol mindkét fél felmérte a találkozás "kockázatait?""

Ha mindenki ilyen körültekintő lenne (mint te?), akkor bizonyára most nem ez lenne itt a téma.

"De helyettesítsük be a külföldi nyaralást bevásárlásra, munkahelyre, ügyintézésre stb."

Nem tudtam, hogy neked egy nyaralás legalább annyira az életbenmaradásodhoz fontos, mint nekem a bevásárlás, munka, ügyintézés. Amúgy is a nyaralási kényszer meg olyan mint a "marshmallow teszt". (Itt egy link. Remélem érteni fogod a hasonlatot.)

https://www.youtube.com/watch?v=QX_oy9614HQ

"Hiszen tudtommal ugyanarról a vírusról beszélünk, ami jelen van az országban és terjed." "olyan megszelídült vírusra hivatkozva, amibe az, aki jelenleg belehal, azzal egy nagyobb fingás is végzett volna"

Mesélj még! Mit tudsz a vírusokról és terjedésükről? Miért van az, hogy valakinek csak egy nátha, az mást instant megöl? Ja igen a lényeg. (Majdnem elfelejtettem.) Akkor ezek alapján ki is az egocentrikus gondolkodású? Csak azért haljon meg más, mert neked szórakozni támadt kedved? Nekem sem lenne probléma ha csak azok kapnák el a vírust, akik elmennek nyaralgatni, bulikázni. (Csak tudod az a baj, hogy nem csak ők isszák meg a levét.)

"És ha a kedves rokon végstádiumú rákbeteg, majd meghal, akkor már gyilkosok is, ugye?"

Mintha a kórházakban még lenne valamilyen látogatási szabályzat. Hm... érdekes összefüggés.

"Akinek ez nem tetszik, az vagy munkahelyet vagy bolygót vált." "akkor miért nem élsz olyan életmódot, hogy ne fordulhasson elő veled az, hogy elkapod ezt a kórt"

A kis vizsgáztatós huncutka! Szívesen élnék, ha lenne rá lehetőségem. Persze van olyan, aki megteheti, de sajnos attól ez még nem lesz mindenkire érvényes. :D

2022. júl. 27. 18:09
 25/30 anonim ***** válasza:
77%

"Nem tudtam, hogy neked egy nyaralás legalább annyira az életbenmaradásodhoz fontos, mint nekem a bevásárlás, munka, ügyintézés."

Nekem nem, viszont annak, akinek kifizetem a szállás árát vagy beülök az éttermébe, annak az.

"Akkor ezek alapján ki is az egocentrikus gondolkodású? Csak azért haljon meg más, mert neked szórakozni támadt kedved?"

Mondtam már. Mindenki felméri a maga kockázatát és annak függvényében éli az életét. Nem kötelező emberek közé menni, ha tényleg az egészség a legfontosabb. Arra nem gondoltál, hogy amikor te vásárolni mész, akkor is megfertőzhetsz ennyi erővel valakit, aztán moralizálhatsz, hogy más azért haljon meg, mert te nem vagy hajlandó a lakásba rendelni az ételt? Vagy a covid megkérdezi, hogy te most éppen életbevágóan fontos ügyet intézel vagy csak hedonista módon dorbézolsz és annak függvényében ugrik át a másik emberre (aki szintén saját felelősségére tartózkodik ott)? Beoltattam magam 3x és erre bíztattam mindenkit a környezetemben. Aki nem oltatta be magát, azt sem nézem le, de én innentől letudtam a kötelességem. Élem az életem, ahogyan a covid előtt, úgy, mint az emberek 99%-a.

2022. júl. 27. 23:10
 26/30 anonim ***** válasza:

"Nekem nem, viszont annak, akinek kifizetem a szállás árát vagy beülök az éttermébe, annak az."

Valamiért az ilyen jellegű szálloda/hotel/motel és étterem tulajdonosokat nem igazán tudom jelen helyzetben sem sajnálni. (Bocsi!)

"Arra nem gondoltál, hogy amikor te vásárolni mész, akkor is megfertőzhetsz ennyi erővel valakit, aztán moralizálhatsz, hogy más azért haljon meg, mert te nem vagy hajlandó a lakásba rendelni az ételt?"

Na akkor egy kicsit részletgazdagabban. Ha elmegyek vásárolni, akkor ugyebár nem kell külön a házhoz szállításért is fizetnem, így elég a folyamatosan dráguló termékekért pénzt kiadnom. (Mindenki ott spórol, ahol csak tud.) Amúgy meg még csak nem is külföldre megyek vásárolni és igyekszem minél kevesebb emberrel is érintkezni.

Ezzel szemben egy nyaralás nem kötelező. Ha nem mész nyaralni, akkor az arra szánt pénzt félre is tudod tenni. Így majd elmész akkor (akár 2x is), amikor már a coviddal nem kell foglalkozni. (Ezt próbáltam sugallni az előző válaszomban is.)

"Vagy a covid megkérdezi, hogy te most éppen életbevágóan fontos ügyet intézel"

Ha mindenhol lenne lehetőség online ügyintézésre, akkor ez sem jelentene problémát. Hidd el, én se szórakozásból vagyok kénytelen személyesen intézkedni, amikor a szükség úgy hozza.

"vagy csak hedonista módon dorbézolsz és annak függvényében ugrik át a másik emberre (aki szintén saját felelősségére tartózkodik ott)?"

Most nagyon elszomorodtam, hogy ilyeneket gondolsz rólam.

"Élem az életem, ahogyan a covid előtt, úgy, mint az emberek 99%-a."

Én meg abban reménykedek már 2 éve, hogy az emberek 99%-a miatt nem lesz több korlátozás. :D

2022. júl. 28. 01:01
 27/30 anonim ***** válasza:
77%

"Valamiért az ilyen jellegű szálloda/hotel/motel és étterem tulajdonosokat nem igazán tudom jelen helyzetben sem sajnálni."

Nem is kell, a 2020-as szezont leszámítva egész jól pörögnek, mert a többség nem úgy gondolkodik, mint te, hogy a tüdőbeteg nagyit, akinek a postás hozza fixen a havi betevőt, azt védjük bármi áron, aki meg megdolgozik a pénzért, az meg dögöljön éhen, vagy húzzon el kapálni.

"Ha elmegyek vásárolni, akkor ugyebár nem kell külön a házhoz szállításért is fizetnem, így elég a folyamatosan dráguló termékekért pénzt kiadnom."

Nocsak, eddig egy morális katedráról, a működő társadalom, felelősségtudat mögé bújva próbáltad tartani a szemináriumot, hogy nehogy megfertőzzük a másik embert, mert mi van, ha meghal, erre most hirtelen behoztad a pénzed is, mint érv, ezzel lerombolva a már-már Krisztusi gondviselő magatartást.

"Így majd elmész akkor (akár 2x is), amikor már a coviddal nem kell foglalkozni. "

Akár 2x is? Már megvolt és még 2x megyek idén és nem is foglalkozom a coviddal. Ahogyan senki sem, ott ahová mentem és megyek is. Most mondhatod, hogy "Irgumburgum!", de még toppanthatsz is egyet a lábaddal.

"Én meg abban reménykedek már 2 éve, hogy az emberek 99%-a miatt nem lesz több korlátozás."

Nem is lesz, legrosszabb esetben a buszon fel kell venni a maszkot. És pont a 99% miatt nem lesz, mert belátták, hogy nem éri meg. Vagy te elhitted a mesét az elején, hogy na most összefogunk és mindenki szépen otthonmarad, így "legyőzzük" a járványt. Kínában sem működik, pedig ott falansztertársadalom épült ki. Nem leszünk túl soha, a vírus megszelidült és ezentúl csatlakozott a többi, 99%-ban a legtöbb esetben komoly veszélyt nem jelentő betegséghez.

2022. júl. 28. 09:09
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

"Nem is kell, a 2020-as szezont leszámítva egész jól pörögnek, mert a többség nem úgy gondolkodik, mint te,"

A végén még én leszek azért lecseszve, mert járvány idején nem tartom bölcs döntésnek azt, hogy elmenjek olyan helyekre, ami totál felesleges.

"hogy a tüdőbeteg nagyit, akinek a postás hozza fixen a havi betevőt, azt védjük bármi áron,"

Az idősebb ismerőseimnek legalább van annyi esze, hogy nem mennek el nyaralni. Csak sajnos ők is elkaphatják, ha a kedves rokonaik óvatlanok. (Mennyi ilyen példáról tudok...)

"aki meg megdolgozik a pénzért, az meg dögöljön éhen, vagy húzzon el kapálni." "Nocsak, eddig egy morális katedráról, a működő társadalom, felelősségtudat mögé bújva próbáltad tartani a szemináriumot, hogy nehogy megfertőzzük a másik embert, mert mi van, ha meghal, erre most hirtelen behoztad a pénzed is, mint érv, ezzel lerombolva a már-már Krisztusi gondviselő magatartást."

Nem teljesen értem a degradáló hangnemed. Persze még mindig simán hívhatnék futárt is. (Előnyben, akik szeretik szórni a számukra "felesleges" pénzt, mivel az nyomja a zsebecskéjüket) Mondjuk azzal legalább részben támogatnám is az 27/1. bekezdésedben annyira védett "emberkéidet" is, ugyanis tudtommal étteremből is lehetne házhoz szállítani. (Te is tudnád ilyen formában támogatni őket, és még többet is fizetnél nekik, ha már ennyire fontosak számodra.) Csak tudod ott lebeg a kérdés, hogy vajon az a futár, akit a lakásom előterébe engedek, az nem egy fertőző embereke-e, vagy nem járt-e korábban fertőzötteknél? Tudod, egy szupermarketben hiába járkálnak többen, ott legalább kicsivel nagyobb a légtér és emiatt egy kicsivel, de könnyebb is a távolságot megtartani, mint egy lakásban. (Vagy szerinted köteles vagyok összefertőztetni a lakásomat és még fizessek is érte pluszban?) Ja és a másik... Valamiért a mostanság kiderült "katás" huncutságok óta meg alapból a hányinger kerülget, ha csak rájuk gondolok, amint bedrogozva a földön fetrengenek, "tüntetés" címszó alatt.

Amúgy meg lehetőségeimhez képest, tiszta lelkiismerettel kijelenthetem, hogy már többet tettem meg a járvány visszaszorításáért, mint a hozzád hasonlók. (Ha már Krisztusi hasonlat.)

"Akár 2x is? Már megvolt és még 2x megyek idén és nem is foglalkozom a coviddal. Ahogyan senki sem, ott ahová mentem és megyek is. Most mondhatod, hogy "Irgumburgum!", de még toppanthatsz is egyet a lábaddal."

Nyugodtan személyeskedhetsz és feltételezgethetsz még tovább, ha már kifogytál az általad logikusnak vélt érvekből. Azt meg nem kell külön bizonyítanod, hogy nem sok mindennel foglalkozol magadon kívül. Mentségedre legyen írva, hogy sajnos ez az ideológia terjed a társadalomban is. Ez a tipikus "élj a mának" filozófia.

"És pont a 99% miatt nem lesz, mert belátták, hogy nem éri meg. Vagy te elhitted a mesét az elején, hogy na most összefogunk és mindenki szépen otthonmarad, így "legyőzzük" a járványt."

Ha belátták volna, akkor már a covid nem lenne probléma. Vagy te komolyan elhitted azt a mesét, hogy a lezárások idején csak létszükséglet esetén hagyták el otthonaikat bizonyos magukat "okosnak" gondoló emberkék? Bizonyára az elmúlt években nem figyeltél eléggé a híradásokra, amikben sorra derültek ki, hogy az emberek egy része a "nem egocentrikus" és egyáltalán "nem önző" infantilis magatartásuk miatt nem képesek betartani az otthonmaradás szabályait, annak ellenére sem, ha még tudtukkal betegek is. (Társadalmi felelősségvállalás?!) De amikor nyakon csípték őket, akkor egyből fel voltak háborodva. (Kettős mérce bezzeg befigyel.) Ilyen hozzáállásnak tényleg semmi értelme sincs. (Lehet, hogy ez inkább a valódi probléma?!)

Amikor kitört a járvány, akkor reménykedtem, hogy majd az emberek végre észre fogják venni, hogy mi az ami tényleg fontos, és mi az, ami hanyagolható. Reméltem, hogy majd türelmesebbek, megfontoltabbak lesznek, végre képesek lesznek majd gondolkozni is, és nem csak magukkal foglalkozni. (Ha már kialakult egy közös probléma.) Ezzel szemben csak azt sikerült bizonyítaniuk, hogy mennyire nyughatatlanok.

"Kínában sem működik, pedig ott falansztertársadalom épült ki."

Kínát elég durva lenne kicsiny országunkhoz hasonlítani, de azért megpróbálom. Tudtad, hogy ott a nagyobb városokban esetenként 2x annyian is élhetnek, mint MO teljes lakossága? Lehet hogy emiatt ezekben a városokban a népsűrűség is nagyobb? Lehet hogy ott a járványok gócpontjai sem véletlenül az ilyen "nagyobb" városokra terjedt ki főként? És mi nem működött? A lezárások? Az sehol sem működik. (Lásd fentebbi monológ!) Főleg olyan mentalitással, ha arra hivatkozol, hogy úgysem fog működni. (És még pluszban rá is teszel pár "lapáttal".) És ha meglehetne előzni a problémát, csak egy kis "önkontroll" kéne?

Amúgy komolyan Kínával akarod magad mentegetni, hogy te miért érzed kötelességednek, hogy elmenj nyaralni, amikor járvány van? (Ez komoly?!)

"Nem leszünk túl soha, a vírus megszelidült és ezentúl csatlakozott a többi, 99%-ban a legtöbb esetben komoly veszélyt nem jelentő betegséghez."

Továbbra sem válaszoltál egy korábbi kérdésemre. Mit tudsz te a vírusokról, és legfőképp erről a vírusról, hogy ilyen magabiztossággal becsülöd alá?

Nagyon jól hangzik ez a kifejezés, hogy "megszelídült". Csak kár, hogy az egyik ismerősöm nem így tapasztalja már pár napja. (Pedig ő nem csak 3 oltást kapott.)

Végül is a kutya is csak egy "megszelídült" farkas, de attól még kellemetlen, ha popókán harap. :D

2022. júl. 28. 14:06
 29/30 anonim ***** válasza:
74%

Én nem fogok itt magyarázkodni. Mindannyiónknak megvannak a preferenciái. Számomra fontos az utazás, az élmények gyűjtése. Lehet visongani, hogy "járvány van" (erről kb. nem is tudnál, ha nem közölnék az esetszámokat). Volt idő, amikor tényleg kemény volt a szituáció (2020 november, 2021 március-április), most nem az. Ha olyan nagy a gáz, ahogy azt te állítod, hogy lehet az, hogy a határon már nem kell mutogatni az oltási kártyát, tavaly még kellett? Hogy lehet az, hogy eltörölték a maszkviselést a legtöbb országban? Hogy lehet az, hogy egyes országokban már kötelező karantén sincs, hiába vagy covidos? Nyilván mindenki veled hajt szembe az autópályán, csak te mész a jó irányba. Lehet egy-egy kiragadott esetet emlegetni "súlyos beteg ismerős", de a koronavírus előtt is léteztek fertőző betegségek és bizony az is előfordult, hogy valakit jobban megviselt, mint az átlagot. Emiatt a többség nem fog változtatni a megszokott életén és nagyon is jól teszik. Hozhatnám példának azt az ismerősöm, aki autóbalesetben halt meg és mégsem követelem, hogy tiltsák be az autóközlekedést, csak mert az útnak indulók kis töredéke sajnos már sosem ér célba, részben azok miatt, akik nem bírtak a "fenekükön maradni". Pedig hasonló az arány a jelenleg covid-halottak és az autóbalesetetben elhalálozók között az utat/ fertőzést épségben megúszókhoz képest.

"Mit tudsz te a vírusokról, és legfőképp erről a vírusról, hogy ilyen magabiztossággal becsülöd alá?"

Az ellátórendszer leterheltsége, a jelenlegi orvosszakmai hozzáállás és a járványügyi döntések egészen jól beárazzák.

Azért nem fogunk egyet érteni soha, mert a te buborékodban úgy néz ki a jelenlegi helyzet, hogy tombol a járvány, rengeteg a beteg, mert a sok nyughatatlan ember nem bír a s.ggén maradni, az enyémben pedig úgy, a vírus a többségen átment többször, a többség beoltatta magát többször, visszatértünk a vírus előtti életünkhöz (nézz végig Európa járványügyi intézkedésein) és a világ jelenleg súlyosabb problémákkal küzd.

2022. júl. 28. 19:16
 30/30 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem sincs értelme tovább fokozni a "hangulatot", mert ahogy látom, teljesen eltérő malmokban őrölünk, teljesen eltérő módszerekkel.

Ezek az eltérő "módszerek", már a kommunikációnk kezdetekor, nem csak "99%-ban" világítottak rá arra, hogy ki mennyire vette zokon a másik álláspontját/véleményét.

Továbbá igen lehetséges, hogy én vagyok az egyetlen, aki szembemegy azon a bizonyos képzeletbeli "autópályádon", de amíg eltérő sávjainkat egy egészen jól látható vonal választja el, addig nem hinném, hogy egymagamban túl nagy galibát okoznék számodra, vagy akár a többi ott "haladó" számára. (Te nem zavarsz engem, én nem zavarlak téged. Nem túl bonyolult.)

És igen remélem, hogy végre 2 év után én fogok tévedni, sőt remélem még azt is, hogy végre neked lesz igazad. Szerintem egyikünknek sem hiányzik, hogy a "jelenlegi súlyosabb világprobléma(/ák)" mellé még társuljon egy olyan "déjà vu" világprobléma is, aminek már a hírekből rég nem, hanem csak a történelemkönyvekből szabadna visszaköszönnie. :D

2022. júl. 28. 21:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!