Miért olyan élelmiszereken van árstop, amit normális ember nem vásárol? Mivel véd meg engem orbán azzal, hogy olcsó a farhát (haha) amikor a kenyér a tescos 700 ft?
Nagyon jól mutatja ez a kérdés is és sok válasz, hogy ugyan olyan propaganda van az ellenzéki oldalon is mint a kormányoldalon.
Csak a farhátat emlegetik, mert az a "nyugger kaja".
Azt senki nem írja, hogy más alapvető élelmiszerekre is igaz az árstop (csirkemell, sertéscomb, kristálycukor, finomlist, olaj,tej). Gondolom ezeket is csak a fidesz szavazók fogasztják..
Nekem laktózmentes tej kell szóval orbán meg csak a gagyi tejet akciózza.
Sertésből meg a karaj a karaj számomra.
"Nekem laktózmentes tej kell szóval orbán meg csak a gagyi tejet akciózza."
Ha neked a hagyományos vagy normális = gagyi, akkor ott nálad vannak súlyos bajok a toronyban.
10: Penny, Lidl, korrekt pékségek. Saját tapasztalat.
Attól függ mi van a közeledben.
#11: az árstop -ot is elég szabadon kezdték értelmezni az üzletek.
Pl. Lidl -be, árstop -elött a csirkemellfilé 1200 Ft/kg alatt volt, most ha "akciós" 1800 ha nem 2000~2200 ft /kg.
Ugyan így a sertés comb is, 900-1000 ft volt, most 2200 Ft -ért adják.
de már étolajból sincs 700 alatt, és előtte a legdrágább volt 500-600/liter áron.
Illetve, sok esetben nevetséges limitett raktak be, amire ellenőrzést kapott az üzlet, pl. 2 kg/l.
Amióta árstop van, valójába 70% -os áremelés történt, amit szépen lassan beetetettek, pl. hamis hiánnyal.
Pl. Lidl -be az olcsó 209 Ft -os tejből minden nap csak pár kartonnal raknak ki, és 6db -ra van limitálva. (Raktárba valójába egész raklappal állanak.)
Vagy a hústermékeknél is, szépen lassan adagolják ki, mint ha hiány lenne, hogy drágábban is megvegyék, ha azt látják, hogy utolsó darabok vannak, de néha kénytelenek kirakni nagyobb tételt, mert már csak pár nap szavatosság van. Sőt ilyennél láttam, hogy erősen le is akciózták utolsó nap. 990 Ft/kg volt pl. a csirkemell.
Én másfeles tejet iszok, rohadjon meg, aki pont a 2,8-as olcsóbbítását találta ki! Azzal is rohadjanak meg, hogy visszapakoltattak velem a boltban, mert én nem vagyok hajlandó naponta boltba járni, egyszerre szoktam megvenni egy hónapra valót, sokat, hogy elég legyen, és akkor cipekszem. És most mehessek állandóan boltba. A tetves anyjukat! És mégis mit gondolnak milyen lehet annak, akinek 8-10 km-t kell gyalogolnia a legközelebbi boltig? Csak meggondolja, hányszor megy oda, nem?
Azzal még egyetértenék hogy az alapvető, létfontosságú élelmiszerek legyenek olcsóbbak a luxusbaromságok rovására, de akkor kéne egy normális átfogó lista egy szélesebb körről, nem az, hogy szúrópróba szerűen rábökött valamelyik marha arra, amit ő eszik. A másik meg nem azt.
#14: igen de nem 300 forint hanem valahol 280 körül van. Keresd ki nyugodtan.
#18: az valószínűleg a gmo mentes verzió. Az árstoppos 1400-1600 Ft/kg (csirke/sertés).
Azért lett az árstop, hogy ezen termékek ára ne emelkedjen a boltokban.
#19: ezek mind egyéni problémák, nem miattad lett az árstop, hanem azok miatt, akiknek tényleg számít az a havi pár ezer forint.
Én nem vagyok fidesz hívó mielőtt ezzel jönne valaki. Amit viszont itt nyomnak az "ellenzékiek" ezen az oldalon az már több, mint szánalmas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!