Miért kirívó, miért luxus, ha van klímánk, mosógépünk, mosogatógépünk, tévénk, konzolunk, számítógépünk (főleg munkához), kávéfőzőnk, mikrosütőnk, kombinált tűzhelyünk, felette páraelszívónk, miért luxus, ha világítást is használunk (LED izzókkal)?
Mindezt a luxust öten élvezzük. Két kiskorú gyerek (pedig négy van, de kettő már külön él) + egy idős ápolt szülő.
Ezek mellett még prószívózunk hetente, töltjük a mobiltelefonokat, van akvárium, amelyen világtás és vízszűrő is megy, rádiót is hallgatunk, stb... Tehát, csupa, csupa luxus az életünk?
Elektromos autónk nincs, de van egy 10 éves diesel autónk, amit havonta egyszer tankolunk, akkor sem kell mindig tele, mert nem ürül ki.
Luxus BKV bérletünk is van!
Luxusként még ápoljuk 90 éves lebénult apámat is, akinek immár nem jár az állami támogatás a pelenkára, mert most azt is megszüntette a fidesz kormány! Az öreg pedig olyan luxusan él, hogy naponta telecsinálja a pelenkát. Hiszen mindenféle luxus ételeket kap, aminek végül ki kell jönnie.
Szőrnyű ez a "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!" mentalitás!
Erre építkezik a fidesz! Divide et impera - Oszd meg és uralkodj!
Naivan úgy gondolná az ember, a politikai szankciókkal, megszorításokkal, lakosságot terhelő döntésekre egységesen negatívan reagálnak az lakosok. De nem! Inkább egymást marják, mint a kutyák a király asztaláról leeső apró falatért. Minél kevesebbet hajít le, annál jobban marakodnak.
Miért lenne luxus a mosógép, számítógép, kombi kazán, mikró, tűzhely, hűtő? De még a klíma sem egy kirívó dolog. Hú, a kérdezőnek van egy 10 éves autója is! Akkor biztos gazdag!
A másik csoport pedig azért marja, mert vajon minimál keresetből, hogy élhetnek ilyen jól. JÓL? Én sem keresek kézhez 250 - 300 ezernél többet. De mivel nem albérletben lakok, hanem saját (örökölt) 48 nm-es lakásban és nem dohányzom, nem iszom, nem szórakozok, nekem is van mosógép, számítógép, kombi kazán, mikró, tűzhely, hűtő még mosogatógép és klíma is. A nagy trükk, nem egyszerre vásároltam őket! Egyik másik 5-10 éves vagy még több.
Tök jó tudnom, hogy én is gazdag vagyok ezek szerint!
"Lehet egy egyéni vállalkozó, és a nappaliban van egy íróasztala"
Igen, ezt a kormány munkahelynek hívja.Nem tudom hallottál-e róla, de az olyan vállalkozóknak akiknek a lakhelye van megadva székhelynek, automatikusan küldik az emelt számlát, mert azt munkahelynek veszik.Eléh gáz, de így csinálják.
26-os, hallottam róla, könyvelő vagyok:)
Amúgy székhelyszolgáltatásról hallottál már? És a másik, ha nem vagy vállalkozó, miért vagy ilyen jól informált?
#27 Kezdjük ott, hogy én nem támadó jelleggel írtam.Másrészt ki mondta, hogy nem vagyok vállalkozó?Ha nem vagyok, miért baj, ha jól informált vagyok?Ha az vagyok, akkor sem tudod mivel foglalkozom.
Székhelyszolgáltatást minek vegyen igénybe az, akinek van ingatlana?Eddig legalábbis nem azok vették igénybe.
Nem hiszem hogy ez alapvetően luxus lenne, de sajnos ez van, a világpiaci ára az áramnak és a gáznak az egekben van, ezt nekünk is meg kell fizetnünk.
Ilyenkor spórolni kell, nem égeted fölöslegesen a lámpát, ventilátorként használod a klímát ami így 900+ watt helyett 50 et használ, kézzel mosogatsz mert a víz olcsóbb mint a villany, és felveszel inkább egy pulcsit ha hideg van.
Siránkozhatunk, de erről az állam sem tehet, meg mi sem, át kell valahogy vészelni ezt az időszakot és kész, ha kell akkor spórolunk a dolgokon ha kell akkor állást váltunk.
Azért a klímát lehet a drága lesz és a megdöglök közé beállítani... Az én utolsó munkahelyemen olyan modern, környezetbarát klíma volt, amit nem is lehetett kánikulában mondjuk 22 fokra beállítani, mert a külső hőmérséklethez mérten hűtött kb max 5 fokot (és még építészeti díjakat is kapott...). Nem volt kellemes, de sokkal jobb volt, mint búcsúban egy pofon. Idehaza meg, hogy a szomszédok agyát a morgással ne süssem meg idegi alapon, 26 fokot tartok, amúgy már 29 lenne legalább, déli fekvésű 19 m2-es nagy ablakos szoba. :D 26 fok, az sokkal jobb érzés, mint a lakás többi részében a 28. Tegnap teszteltem különféle dugaszolóaljzatos fogyasztásmérőket, a klíma délután négytől este 8-ig átlagosan 0,42 kWh-t evett óránként, ezt a klímát 9 éve vettük, mikor már nem forgalmazták, és a bemutatóteremből kiárusították. :D
Tanulságos, hogy egy, 2000 és 2005 közötti német értékelés szerint a 3 fős átlagos háztartás éves energiaigénye 2300 kWh, míg az akkor modernnek számító készülékekkel meg csak 1000 kWh. Mosó-, mosogató-. hűtő- és fagyasztó gépekkel, világítás, tévé és kisebb készülékek időnkénti dugványozásával, szóval ebben nincs melegvíz meg klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!