Mikor fogják fel a magyarok, hogy NINCS REZSICSÖKKENTÉS, és SOHA NEM IS VOLT?
Az, hogy egy csekken más összeget fizet a fogyasztó, attól még ki kellett fizetni, az adónkból!
Az egész egy Orbánitális hazugság volt eddig is!
Abban igazad van kérdező, hogy eddig is úgy kellett volna, hogy a nagy fogyasztóknak ne járjon rezsicsökkentés. Ez ami most jön már túlzás, hogy egy normál családi házat lehetetlen lesz befűteni a támogatott mennyiségű gázzal. Így azt érik el, hogy a vidéki egyszerű emberek gáz helyett visszatérnek a fára, szénre,
és télen szörnyen megugrik majd a légszennyezettség. Szeméttel is egyre többen fognak fűteni.
Fával se fognak tudni fűteni, kifogytak az eladható készletek, az is aranyárban.
Sávosan kellene (kellett volna) megadni a támogatást, és az eddig beérkező EU-pénzekből a lakosságot a korszerűsítések felé terelni. Na de tudjuk, hogy azokkal a pénzekkel mi lett...
"egy normál családi házat lehetetlen lesz befűteni a támogatott mennyiségű gázzal"
Azért ez túlzás szerintem. A legrosszabb energetikai besorolású kádár kockank van, nincs szigetelve sehol, nincs új ablak. Így is nagyjából 2300-as limit határán vagyunk, tehát kicsit figyelünk rá és szerintem alatta maradunk. De aki nem kap 3 gyerekre kedvezményt az is csak havi átlag 32 ezerrel fizet többet ugyanezért a mennyiségért.
2300 körül van a limit 3 gyerekkel. 600 pluszt kapunk, de ezt írtam is. Akinek ez nincs az ugyanennyi mennyiséget havi átlag plusz 32 ezerért kapja meg.
Nekünk tehát 2300 köbméter gáz elég egy szigetelés és ablakcsere nélküli 10x10m régi kocka házra. Ebből jelentősen tudnánk csökkenteni ha szigetelünk.
28: ezért kell a 3 gyerek és akkor 2300 a limit 🥰
De igazából ha 2300-bol kijossz és nincs gyerek akkor az csak átlag 32000 Ft plusz kiadás.
Persze sok, de kibírható a mostani energia válságban. Vagy használj klímát is, az olcsóbb, csak beszerelni drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!