Az illegálisan fúrt kuatakat nem kellene ellenőrizni es brutálisan bíróságolni?
Tönkreteszik az ivóvizet, egyre mélyebbre vételznek vizet. A vízzáró rétegről nem szakszerűen gondoskodnak, így a szennyező talajvíz szivárog lejjebb. Továbbá elsivatagosodáshoz vezet a sok vízkivétel.
Ellenőrzések lennének szükségesek, főleg falvaknál ahol egész nap locsolják a kertet. Aztán brutális bírságok. Csak így óvhatjuk meg környezetünket és menthetjük meg gyermekeink jövőjét. Ön mit gondol erről?
A kormány mikor óhajt lépni az elsivatagosodás és ivóvíz szennyezés ellen?
Több éves ügy. Hoztak törvényt az ivóvíz védelmére, engedélyezési eljárásra, illetve a be nem jelentettek bejelentésére. (Utóbbi 100 ezer Ft körüli eljárás lett volna, mert csak adott szakirányú képzettséggel rendelkező közreműködésével volt beadható, geológiai adatok is kellettek. Többek közt terv kellett a kivételezés mennyiségére, ütemezésére is.) Aztán kitolták a határidőt, aztán újra kitolták. És, csend lett.
Falun, majdnem minden telken van ásott, vagy fúrt kút. Ki tudja melyik ős csináltatta, csinálta. Többszázéves festményeken is vidéki jellegzetességként ott vannak a gémeskutak, dalokban szerepel a kerekeskút.
Valószínűleg azt látták be, hogy ezzel az irdatlan mennyiséggel lehetetlen foglalkozni.
Nem hogy ilyen irdatlan tömegű kúttal nem tudnak bajlódni, hanem a jelentős öntözőrendszerekhez történő illegális vízkivételekkel sem bírnak; a vízügyesek a katasztrófavédelem segítségét kérték.
Ugy sincs nekik ingyen a viz mert a szivattyu arammal mukodik.
Van kezi pumpa is de azt sokat kell elemgetni mire 1 vodor vizet kinyersz.
A viz amit kiszivattyuznak az megy a foldekre, tehat visszakerul a korforgasba. Mi ezzel a baj? A csapviz viszont megy a szenyviz rendszerbe.
Alapvetően egyetértek,de szerintem ez egy szürke zóna.
Úgy értem akik mondjuk a
60-70-80években fúrtak kutat,hát szerintem biztos hogy egyik se lett lepapirozva.
Na már,ha megveszel egy ilyen bácsitól egy telket, amin rajta áll 30-40-50 éve a kút,és működik is.
Nem tudom elképzelni,hogy az új tulaj rohangáljon a papírokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!