Amikor majd élelmiszerhiány lesz Magyarországon a globális felmelegedés miatt, és a kevés megtermelt élelmiszert is azok fogják megkapni, akiknek legnagyobb részük van a globális felmelegedésben, akkor a dolgozó magyar nép mire lesz képes?
Akkor is itt fogják GYK-n kommentelni, hogy csak azért kritizálom az autósokat, mert nem telik nekem autóra?
Akkor is itt fogják GYK-n kommentelni, hogy erről szól a kapitalizmus, és eddig ez a legjobb rendszer, amit kitaláltak?
1. Nincs globális felmelegedés, klímaváltozás van, ami helyenként felmelegedéssel jár, helyenként lehulessel, a lényege, hogy sokkal gyorsabban változik a klíma mint hogy alkalzkodhassunk hozzá és szélsőséges jelenségek vannak egyre gyakrabban. Hó a Szaharában, nagyobb viharok, kánikula a briteknél és egyebek.
2. Magyarország képes az önellátásra élelmiszerből, most sem használjuk ki a mezőgazdasági lehetőségeinket az uniós szabályok, kvóták miatt és ebből is bőven adunk el külföldre.
3. Pont emiatt van elrendelte most is kiviteli korlátozás, hogy ne lehessen a gazdag külföldieknek felvásárolni a magyar gabonát ha itthon kell.
Igen, sajnos így működik a világ: a hatalmasok irányítják a világot, miattuk történik az, ami, és csak nekik lenne hatalmuk megakadályozni, de nem teszik. És amikor majd beüt a baj (már beütött), akkor ők a hatalmukkal továbbra is fenntartják maguknak azt az életszínvonalat, amit korábban.
De ahogy 4-es írta, ez világviszonylatban is igaz, ebben a felosztásban pedig mi a hatalmasokhoz tartozunk. Nem mi fogjuk elsősorban megszenvedni a környezetszennyezést, hanem a szegény országok.
(És amúgy már hogyne lenne globális felmelegedés, az elmúlt száz évben bő egy fokkal lett melegebb a Föld átlaghőmérséklete. A klímaváltozás és a globális felmelegedés a köznyelvben ugyanazt jelenti.)
#7 "A klímaváltozás és a globális felmelegedés a köznyelvben ugyanazt jelenti."
NEM!
Azt jelenti hogy aki a globális felmelegedést használja annak fogalma sincsen arról, hogy valójában mi történik a világban, csak ismételgeti valami bulvármédia régi szlogeneit.
Pont az a lényeg, hogy nincsen globális felmelegedés, az átlaghőmérséklet emelkedése önmagában nem fedi azt ami történik. Éppen úgy benne van a klímaváltozásban, hogy bizonyos területeken meg csökken a hőmérséklet vagy adott időszakban vannak olyan hidegek amik előtte soha nem voltak.
Köszönöm, de szerintem nekem sokkal több ismeretem van a globális felmelegedésről, mint neked, semmi szükségem az értelmetlen és tudománytalan kioktatásodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!