Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pontosan mely hónaptól és...

Pontosan mely hónaptól és hogyan fog alakulni az áram elszámolása, a megnövelt ár alkalmazása?

Figyelt kérdés

Kisgyermekesként szükségünk volt új bojlerre, de már csak villanyt engedtek beszereltetni a gáz helyett (pedig gázzal nem léptük volna túl a keretet) és azóta annyival több lett a villanyszámlánk, hogy pont több lesz a fogyasztásunk, mint amennyit a kormány meghatározott.

Az a kérdés, hogy most akkor kérjünk külön elszámolást, hogy még a csökkentett áron számolják mostanáig az ez éves fogyasztásunkat és csak akkortól a magasabb áron, amikortól életbe lépnek a változások vagy hogy lesz ez elszámolva, automatikusan le fogják olvasni mindenkinek vagy visszamenőleg alkalmazzák egész évre ?

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

#rezsi #díj #áram #elszámolás #villamosnegergia
2022. júl. 21. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
Úgy tudom még nem jelent meg a rendelet.
2022. júl. 21. 12:45
 2/13 A kérdező kommentje:
1- értem, köszi, felpontoztalak!
2022. júl. 21. 12:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ma megjelent a rendelet.
2022. júl. 21. 12:56
 4/13 anonim ***** válasza:

A rendelet megjelent. Az új árszabás augusztus elsején lép érvénybe. Az az előtti fogyasztást még a rezsicsökkentett áron számolják el. Ha augusztus elsején nem kerül leolvasásra az áram, akkor a két leolvasás közti időszakot a napok száma szerint szétosztják. Az éves keret 2523 kWh, tehát például egy 15 napos időszakban a 103 kWh óra feletti fogyasztásért kell többet (kábé a dupláját) fizetni. (Egy hónapra meg 210kWh ) Ha egyik leolvasási időszakban túlléped, másikban alatta vagy, akkor az utólag nem korrigálható.

Nem írod, hogy a bojler sima vagy szakaszos áramra van kötve, de a rendelet nem kezeli külön. A két fogyasztásmérő összege számít, és az "éjszakai" áram is drágább, ha túlfogyasztasz.

2022. júl. 21. 12:57
 5/13 anonim ***** válasza:

Itt a rendelet:

[link]

2022. júl. 21. 12:58
 6/13 A kérdező kommentje:
3- és mi van benne? (Mármint az árakon kívül.)
2022. júl. 21. 12:58
 7/13 A kérdező kommentje:

4- nincs szakaszos, se éjszakai áramunk. Tégla társasház. Köszönöm!

De akkor most augusztus elsején mindenkinek magának le kell olvasnia vagy előtte kérvényezni kellene, hogy leolvassák, vagy hogy lehet ezt hivatalosan elintézni?

2022. júl. 21. 13:03
 8/13 A kérdező kommentje:
5-köszi, de hiába olvasom, nem értem, hogy most mit kellene csinálnunk a gyakorlatban, ezért tettem fel a kérdést.
2022. júl. 21. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:

A mi áramszolgáltatónknál van fényképes bediktálás, azt meg lehet csinálni esetleg, de nálam az app nem is engedi a diktálási időszakon kívül. Külön a leolvasó nem fog jönni.

Ha a diktálás időszak áthúzódik a hónapon, akkor érdemes augusztus elseje előtt elkezdeni spórolni, mert különben a júliusi fogyasztás egy részét hozzászámolhatják az augusztusihoz.

2022. júl. 21. 13:08
 10/13 A kérdező kommentje:
9-: na, de nálunk éves elszámolás volt eddig, eddig sosem diktáltuk havonta, ezért nem tudom, hogy most hogy kellene elintézni ezt a leolvasást, mi a teenedőnk?
2022. júl. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!