Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is kezdünk hasonlí...

Szerintetek is kezdünk hasonlítani a 80-as évekbeli Lengyelországra, hogy aki Forintban kapja a fizetését, az lúzer?

Figyelt kérdés

A lengyeleknél ha a 80-as években Zlotyiban kaptad a fizetést akkor beszoptad. Állhattál sorba az állami boltok előtt vásárolni, ahol még sokszor wc-papír meg liszt se volt, csak ecet.

Ha viszont volt valahonnan Dollárod, Márkád, vagy Fontod, akkor vásárolhattál a Pewex nevű dollárboltokban, ahol mindig volt minden, mint egy NSZK-s vagy brit boltban, és úgy élhettél, mint egy nyugati ember.

Nálunk is ezt látom. Aki Forintot keres az kitörölheti vele a seggét, mert kb. csak arra jó, akinek viszont Euróban jön a zsé az úgy él, mint egy német, francia.

2022. júl. 20. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Kevesen kapták Lengyelországban forintban a fizetésüket.
2022. júl. 20. 13:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"akinek viszont Euróban jön a zsé az úgy él, mint egy német"

Ennek nem lehet, hogy inkább az az oka, hogy eurót tipikusan nyugati munkahellyel keres az ember, tehát pl. német cégnél dolgozva? :P

2022. júl. 20. 13:14
 3/9 Hans Pötterman ***** válasza:
85%
#1 remek a szövegértésed.
2022. júl. 20. 13:15
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez pont fordítva van. Én pl Forintban kapom a fizetésem tehát ha esik a forint árfolyama akkor annyival többet. Az össz vásárlóereje nem változik, ha viszont valaki európan kapja és kevesebbet kap akkor annak annyi, mert nem tud többet vásárolni.
2022. júl. 20. 13:17
 5/9 anonim ***** válasza:
21%

Az euró is törtènelmi mèlyponton van a többi konvertibilis valutához kèpest.

PS:Attòl,hogy kimèsz Nèmetorszàgba vagy Franciaorszàgba mosogatni,mèg messze nem leszel a fizetèsedrt tekintve "àtlag nèmet" vagy "átlag francia"

2022. júl. 20. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Dollárban kapom. Ami eddig 3.5 millió volt az mostanra 4 milla körül van forintban. Mondjuk az infláció miatt tökmindegy.
2022. júl. 20. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
6: milyen szakma?
2022. júl. 20. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
8%
A feleségem lengyel és elég sokat mesélt, milyen volt neki gyerekként, amikor jegyrendszer volt és 0 élelmiszer. Szerintem még nem tartunk ott, de jó az irány! Hamarosan...
2022. júl. 20. 14:34
 9/9 anonim ***** válasza:
#2 francot. Én pl román cégnek dolgozom, és euróban fizetnek.
2022. júl. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!