Kik a kata vállalkózok, melyik területet érinti?
20: akkor ez azt jelenti, hogy akik kiesnek a katából, azok vagy visszamenőlegesen vagy csak jövő év elejétől lehetnének átalányadózók, de hogy lehet visszamenőlegesen, mert szerintem nem - gondolom, hogy nem gyűjtögettek költségszámlákat lévén, hogy katásként nem is tudtak költséget elszámolni, akkor nekik hogy lesz?
22: ez igaz és eléggé elszomorító! :(
"Ez már a számláimból is látszik, mert mindig más és más cégeknek számláztam. És ezeket a számlákat mindig be is kellett küldenünk a NAV-hoz, tehát nagyon egyszerűen láthatták volna, hogy ki a bújtatott foglalkoztatott, és ki a valódi vállalkozó. Soha nem fordult elő, hogy ne adtam volna számlát, mért is tettem volna, hiszen úgyis bőven belefértem a keretbe. Az adót azokban a hónapokban is befizettem, amikor éppen nem jött be egy fillér sem. Cserében viszont nem kaptam érte semmit sem."
!!!
Tehát csak bullshit duma a bújtatottak kiszűrésére fogni a szigorításokat, szerintem nem az volt a cél...!
"inkább lejjebb kellett volna vinni a bevétel plafont, nem pedig fölemelni 18 millióra. Vagy valami sávos rendszert kialakítani."
Ezzel egyetértek!
Én bevételtől tettem volna függővé, hogy ki-mennyi adót fizessen be és aki még a minimálbért sem éri el katásként, az nyugodtan fizesse max. az 50-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!