Ha az emelt Katát a pedagógusok bérének emelésére fordítanak, akkor abbahagynák a tüntetést?
Úgy teszel mintha az a plusz 250-300 kifizetése olyan fontos lenne. Ez a pénz az alkalmazott fizujára és a bérleti díjba ment. Ha ezekre nincsen pénzed, akkor ne csináld a vállalkozást. Akkor lenne jogos, amit mondasz, ha ezt a pénzt az államkasszába fizeted (ne gyere az alkalmazott után fizetendő adoval, mert feljebb írtad, h 200 volt a bérleti díj, így az alkalmazottra csak 50-100 körül koltottél, de sztem ő se volt bejelentve, mert akkor tobbet fizettél volna utána...)
Sok ember 50+250 fizet az allamkasszaba. És ebbe nincs semmi felé bérleti díj. Nem akarod megerteni miről beszélek.
Nem lett volna kötelező fizetned a bérleti díjat, hanem kijelolsz egy sarkot a lakás és bumm dolgozol onnan.
Nem lett volna kötelező alkalmazottat fizetni, megcsinalhattad volna te.
Úgyhogy nem kell sajnaltatni magadat. Ezeket a plusz költségeket simán megsprolhattad volna, persze ha telik ilyesmire, akkor nem szívesen sprorol ilyesmiket az ember. De akkor legalább már ne állítsd már be magadat áldozatnak.
"gondolom ezért is egy mocskok vagyunk amiért tisztességesen adóztunk és be volt jelentve, köszönöm szépen ezt is"
Mátírkodás
"az meg hogy az adófizető befizet ugyanennyit, nos az adófizető az őt dolgoztatótól kapott pénzből fizet be, de miután levonták az adót megkapja a pénzét a vállakozó a saját pénzéből fizet mint írtam a nulladik hónaptól"
Ne vonjuk már össze a magánszemélyt és a vállalkozót. Te, mint vállalkozó fizeted ezt után és nem mint magánszemély. Ergo eleve volt pénzed elkezdeni a vállalkozást és ha erre telik, akkor ne már hogy az adón akarjál sprórolni. Teljes magyar mentalitás, ami számodra nem fontos, arra sajnálod és közben pedig magasról lesz@rod a többi normálisan adózót.
Úgyhogy ne mondd nekem jajj így nincs pénz úgy nincs pénz magasabb adóra, mert nem hiszem el. Ha volt pénzed beinditani, akkor adóra is jusson már. De igazad van hagyjuk az egészet, sose fogod megérteni, miért nem igazságos ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!