Van létjogosultsága a Mi Hazánk Katás tervezetének?
1) éves bevételi határát 24 millióra emelnék.
2) az ugyanazon kifizetőtől származó jövedelem értékhatára emelkedjen 3ról 6 millióra
3) és 6 millió fölött ne 40, hanem 15 százalékkal adózzon.
Ez egy egyhónapos hír.
A Mi hazánk katás tervezetét leverték mint vak a poharat. Nincs itt semmiféle látnivaló.
Aki egyéni vállalkozóként havi 1 milliónál többet keres az nem kisadózó. (Tudom lehetett Bt-ben is katázni, de az egy külön állatfaj.)
24 milliós határ egy vicc.
A korrekt adókulcs 15-25% között lenne egy mezei kisadózónak. Csak sajnos nem tudok rá jó módot, hogy ezt értelmesen be lehessen szedni.
A fix díj szivatja azokat, akik csak havi 200-300 ezret kerestek katasként.
A %-os díj meg arra ösztönöz, hogy a bevételed bizonyos részéről ne adjál számlát.
A 25/50 ezres KATA-t megtartanám ahogy van, de csak 5 millió éves bevételig. Arra, amire tervezték. 15 millióig 150 ezret kelljen fizetni. 15-25 millió között pedig 250 ezret. Egy helyre maximum a sáv felső határának ötödéig lehet, fölötte maradhat a 40% különadó. Év elején eldöntheted, hogy melyiket fizeted, és év közben is válthatsz magasabb sávra. Ha átesel a magasabb sávba, akkor év végén (adóbevalláskor) meg kell fizetni a különbözetet.
Persze lehet finomítani a számokon.
"A fix díj szivatja azokat, akik csak havi 200-300 ezret kerestek katasként."
Nekik nem a KATA volt a megfelelő adózási forma.
"A %-os díj meg arra ösztönöz, hogy a bevételed bizonyos részéről ne adjál számlát."
Az első nem megfelelően számlázott eset után 5 évre eltiltás a KATA-tól, és a választott felső határ 40% szerinti büntetés. Szintén lehet finomhangolni, a cél az, hogy elrettentő legyen nem adni számlát.
Én ugyan nemzeti vok,de érdekes ez a felállás.
Toro rosso=irkász ,firkász,érettségi.
Dórika = politológia ???
Előd = Őrmester,tartalékos.
Apáti= prokátor
Dávid : =erdész
Ezekkel akarod te a hazát írányítani?
Hiihihihiihihié
Én nem a #8-as vagyok, de mihazánkban egyetlen egy épelméjű ember nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!