Ki hogyan oldja meg a villanyszámlát?
Mi úgy döntöttünk, hogy kikapcsoljuk a bojlert következő hónaptól és hideg vízben fürdünk.
Pontosan 210 (209 pontosabban) kw/h áramot fogyasztottunk most.
9#Dettó
80nm kertes ház.3 fős csalad.
.Nincs pc.Van tv 55 colos ledes,amin főleg filmet nézünk ,szinte csak este megy,de nem is naponta.Van 1 60 l villanybojler.Van egy villanysütő,felül palackos gáz.Az összes izzó ledes.Van mosógép,1 bosc hűtőszekrény 6 éves , és egy 60 l aaa osztalyos wirpool fagyasztó1 éves.
1 microsütő.
1 kerti szivattyú 350w os esti locsolásra.
2 telefon 1 tablet.
Vasalónk nincs.
Dolgozunk nem vagyunk otthon szinte csak du an +hétvége.
Így fizetek 13000 ft atalány villanyt havonta.
Én azt nem értem hol a hiba?
Hogy lehetne 7500 forintos a villanyunk?Mert sztem Sehogy.Lehetne nyilván sporolni ezen meg azon.De akkor sem lenne a fogyasztás felevel kevesebb.
Mi átlagfeletti aramot használnánk és mi a lakosági fogyasztók 1/4 ebe tartoznák??
Az ismerőseimmel beszelve mindenkinek több 7500 nál a villanyszámlaja.
Hogy a fa$ba jön ez az atlagfogyasztas ki a statisztikából?
#9 A válasz a kérdezőnek szólt. Nektek teljesen máshol kell akkor spórolni.
Ki lehet mérni, vagy a készülékek adatai alapján ki lehet számolni, hogy mi mennyit fogyaszt és eszerint variálni. Vagy ellenőrizni hogy nincs-e áram "szivárgás", sérült fali vezeték és kicsit nedvesebb fal tud ilyen meglepetéseket okozni. Ez könnyen ellenőrizhető, mindent ki kell húzni és megnézni, megy-e a villanyóra.
Aki villannyal fűt, ott már még nehezebb lesz megoldani a fogyasztás problémát.
Egy gamer gép nem megy 0-24-ben (kivéve ha bányászik vele). Csak arra az esetre írtam, ha valakinek ilyen gépe lenne mert ezen sokat lehet fogni azt tapasztaltam.
#8 akinek a PC-je bekajál 900W-ot ott már nem hiszem hogy számít az a pár ezer forint havonta.
Ugyanis nekem közel 1 milliós gépem van egy RTX 3070ti és egy i7 12700K-val, és összesen nem zabál többet játék közben 350-400W-nál CPU OC mellett max GPU terhelésen.
Azok a gamer PC-k amik 900W körül kérnek, 2 milliótól indulnak. Akinek meg van pénze egy ilyen gépre az pont leszarja hogy energiatakarékos módban van a gépe vagy sem.
Egyébként meg mindenkinek ajánlom eco Pityu videóját a témával kapcsolatban, hogy mennyire nincs értelme ki-be kapcsolgatni az eszközöket. Mindent végimért fogyasztásmérővel. https://www.youtube.com/watch?v=_NvjoZub0WQ
#9-es vagyok.Tuti nincs semmi gond, át lett vezetékelve a lakás kb 1,5 éve.Sajnos télen fürdéskor villany hősugarzót kell bekapcsolni a fürdőben:(.De amúgy tényleg rohadt sok áramot fogyaszt a villanybojler.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!