Elmagyarázná nekem ezt valaki, a rezsicsökkentéssel kapcsolatban?
Olvastam egy két helyen, hogy az áram világpiaci ára 5x-re emelkedett és ezért tarthatatlan már a rezsicsökkentés.
Mi vesszük az áramot a világpiacról?
Nem itt termeljük, országon belül?
Állítólag paks egyedül képes lenne ellátni az egész országot és még ott a többi erőmű is. Vagy nincs is több?
"Állítólag paks egyedül képes lenne ellátni az egész országot"
Imádom amikor facebookon meg a neten terjed a sok baromság. :D
Paks nem tudja ellátni az egész országot, sőt az összes többi együtt sem tudja ellátni az egész országot árammal ezért importálunk. Jelenleg 1350MW az importunk ( ebben a percben ) ezt vesd össze Paks 2000MW-os csúcsteljesítményével. Éééss most nyár van. Télen amikor a fogyasztás nagyobb akkor a teljes fogyasztás több mint harmadát importból fedezzük, a magyar erüművek a fogyasztás két harmadát sem tudják kitermelni.
"Állítólag paks egyedül képes lenne ellátni az egész országot"
Paks a magyar áram 40%-át termeli.
Az atomot is külfödlről vesszük hozzá.
"és még ott a többi erőmű is"
Amivel a töbi erőmű megy azt is külföldről vesszük.
Ha drágul az alapanyag a "magyar termelésű" áram is drágulni fog.
"Nem itt termeljük, országon belül?"
A fentieken túl még importálunk is áramot.
A fenti 3 forrásból kijön egy átlagár, azt kell kifizetni. Hiába olcsó a paksi áram, ha a másik kettő felhúzza az árat.
"Paks a magyar áram 40%-át termeli."
Az ilyenekből szoktak lenni a kérdezőhöz hasonló félreértések. A magyar termelés 40%-át adja Paks ( most épp többet ), de a termelés és a fogyasztás között nagy a szakadék.
Én értem hogy mit írtál, de ha így írod és másnak erre nincs rálátása akkor ez nagyon félrevezető.
A Budapesti agyoniskolázottak, akik azt hiszik, hogy a vidékiek egy zsák krumpliért szavaztak, (Aminek a többszörösét megtermelik a kertjükben, míg mások az M1-t nézik a panelban ülve-) Majd ezt is megmondják.
Kinek van igaza?
Dédnagymamámtól tudom, hogy a Budapestiek anno 10x árat adtak 1 db. tojásért, a feketepiacon.
Az áram, az pont nem fontos! Az élelmiszer, ivóvíz, ami lényeges!
Nincs Internet?
Lehet közvetlen emberi kapcsolatokat teremteni!
Könyvet olvasni. Ilyen dolgokat csinálni, aztán a puszta létért küzdeni.
A "Filmipar" mindig megelőzte a korát!
A 80'-as években Sci-Fi volt a "Videotelefonálás". Ma mindenki zsebében ott van.
A 90'es évek génmanipulációi szintén bejöttek.
Vissza a természetbe, vagy kipusztulás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!