A fiatalok jelentős része utálja ezt az országot, a középkorú/idős fideszesektől kérdem, ki fogja majd nekik a nyugdíjat kitermelni, ha a fiatal, ambíciózus réteg kimegy külföldre?
Látszik, hogy debilek a fideszesek.
11-es, még ha ugyanolyan áron is van, kint 3-4x annyit keresnek az emberek. Ne legyél már ennyire agyhalott narancs.
Máshol cseppet magasabb a fizetés.
Attól, hogy magasabb az átlagkereset, a kinti folyamatos emelkedések miatt egyre kevésbé marad ott is.
Nem hiába pánikolnak ott is.
Persze lehet nyomorogni munkásszállón, 10-en egy szobában, további 30 emberrel közös wc-n meg zuhanyzón osztozva, és akkor tényleg több marad. Hát, kösz nem.
Kimennek a fiatalok, aztán pár év múlva szépen haza is jönnek.
Én sok embert ismerek, aki kiment, és nagy a szája. Aztán kiderült, hogy ja, takarítani meg babysitternek, aztán tömegszálláson lakik, és persze, nagyon sok pénzt félre tud ám tenni. Kérdés, hogy meddig lehet így élni?
Én is voltam kint 2 évig így, és élveztem huszonévesen. Most 40 évesen nem tenném. Van családom, nyilván nem idegenekkel szeretnék együtt lakni, és egy családi házat bérelni azért kint sem olcsó. A legtöbb helyen a gyermekellátás nem is ingyenes, pl. a napköziért már fizetni kell. Hova teszed a gyereket, amíg dolgozol? A munkaközvetítő cégek általában ki is kötik, hogy csak egyedülállókat közvetítenek ki.
Én szívesen kimennék egyébként, de csak akkor ha a munkakörömben alkalmaznának. Arra meg kint is akad bőven, nem fognak engem felvenni, ha van rá helyi jelentkező is.
Persze mérnökök, orvosok is mennek, sajnos az nem vagyok.
Szóval vagy valami elit melóra lehet kimenni, amiből kint is hiány van, vagy valami alja munkára, amit a kintiek nem akarnak elvégezni, mert kevés a fizetés vagy annyira rosszak a körülmények.
Amúgy igen, én is láttam a tévében ilyen riportot, ahol az érettségiző gyerekek mind elmondták, hogy mennek ki külföldre. Aztán a riporter azt már nem kérdezte meg, hogy mégis milyen nyelven beszélnek, milyen tudásuk van, amit külföldön áruba akarnak bocsájtani. Ábrándozni lehet.
Én is mondom egyébként a gyerekeimnek, hogy olyan szakmát válasszanak, amivel kint is el tudnak helyezkedni, de sajnos a saját gyerekeimen is látom, hogy szeretik a dolgok könnyebbik végét megfogni. Sok pénzt akarnak keresni nulla erőfeszítéssel.
Hát, nekem rokonságomból sokan indultak meg egy táskával kommunizmus után. Persze, most "nehéz" lett hirtelen, hogy még papírt sem kérnek, s csak a szomszédig kell menni 😂, gyakran akár rokonok várnak. Maradjunk annyiban, hogy a balfax retardáltak itt maradtak, az értelmiség meg már rég lelécelt, aki most játsza az értelmiséget M O.-n az egy bohóc 🤡 🤡 🤡 társaság. A természetes kiválasztódás selejtjei vagyunk, akik itt maradtunk. A felső 10% rég magunkra hagyott. Azért vagyunk itt, mert az értelmi képességünket 1 idegen nyelv s egy vonat jegy is meghaladja, hogy bár Ausztriáig elmenjünk.
Amúgy meg ha ennyire utálják őket, miért nem mentek szavazni? Egy fiatalt se láttam.
A pesten hallottam meg hasonló csoportokban sír a szájuk, de szavazni egyik se ment
17-es, már bocs, de nem érzem magam selejtnek, mert itthon élek.
Akikről te beszélsz azok azok, akik folyamatosan nyekeregnek, de tenni semmit nem tesznek a sorsukért, nekik ha a kezükbe adnál pénzt, repülőjegyet, fix állással kint, akkor se bírnának boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!