Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt a hülyeséget hogy itt...

Ezt a hülyeséget hogy itt szegénység van meg nincs pénze az embernek elhiszi valaki?

Figyelt kérdés

Lassan nem ismerek olyan embert aki nettó 400-500 ezret ne keresné meg.

Az összes általam ismert ember nyaral, étterembe jár, lakást/házat felújít, egy kollégám legutóbb új motort vett, és egyik sem hitelre, még mielőtt ez felmerülne.

Ki hiszi el ezt a hülyeséget hogy itt nyomorognak az emberek?

2022. júl. 15. 12:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
19%
Akik lepontoztak nullára, legalább leírhatnák mit értenek nyomorogni kifejezés alatt.
2022. júl. 15. 13:21
 22/30 anonim ***** válasza:
85%

Melyik volt a te válaszod?

Amúgy szerintem a nyomorog = nem tud félretenni, hó végén már nagyon számolgatni kell hogy beleférnek-e alap dolgok, és komoly problémát jelent egy hirtelen nagyobb kiadás, pl ha tönkremegy a mosógép, szakembert kell hívni valamihez, stb.

2022. júl. 15. 13:24
 23/30 anonim ***** válasza:
21%

"Anyádek hány évesek, h nettó 250 q fizu?"

Mi a franc köze van ahhoz, hogy hány évesek? Vidék, kisváros, ennyi az annyi. Több ismerősöm ott még ennyit sem kap (diplomával se). Nyilván ezért lép le, aki csak tud, én sem ott élek már.

"Nekem a pályakezdő mérnök ismerőseim legalább nettó 350-et megkeresnek. Aki évek óta dolgozik az meg 400-500-at lazán."

Igen, 400-500-at lehet kapni. Csak egy a 400-500 kb. negyedével ér kevesebbet, mint két éve. Vagy még többel. És ezt is csak jellemzően Budapesten, meg még 1-2 kiemelt jelentőségű városban lehet megkeresni, ahol egy albérlet 130-150 alatt nem igazán jön ki. Váó. 350-ből, albérletet fizetve nem is tudom hogy lehet most megélni, főleg ha még ki is lóg majd a rezsicsökkentésből valamelyik fogyasztásuk...

2022. júl. 15. 13:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

"Akik lepontoztak nullára, legalább leírhatnák mit értenek nyomorogni kifejezés alatt."

Azt, hogy ha nem enged meg magának semmilyen luxust, akkor hó végére kijön nullára, vagy esetleg pár tízezer forintot el tud tenni, de előrelépni sosem fog, mert a megtakarításait elviszik a várható egyedi kiadások: el kell menni fogorvoshoz, elromlik a hűtő, szakit kell kihívni, mert a konvektor bedöglik, stb.

Az ilyen ember még csak nem is egyhelyben topog, hanem csúszik lefelé, mert sosem lesz pénze arra, hogy lecserélje a 23 éves autóját, sosem lesz pénze a legkisebb lakásfelújításra sem, a gyerekeit sosem fogja tudni magántanárhoz járatni, a közoktatásból meg lassan, de biztosan eltűnik a szakképzett pedagógus munkaerő. Tehát a gyerekei is beleszületnek a nyomorba és esélyük sem lesz kitörni belőle.

2022. júl. 15. 13:41
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Mind a két véglet igaz, tehát a nyomor úgy növekszik, hogy gazdagság még van. Vagyis az inkább ilyen csok meg babaváró látszatgazdagság, meg munkából félretett pénz, amit épp félre tud azért, mert semmit nem kell fizetnie, otthon lakik. Egy 600 ezres fizetést is mindenki máshogy érez, lehet az 600 ezer, vagy a hónap 3. napján már csak 10 ezer, ha kifizetsz mindent. Semmit nem jelent mennyit keresel, az számít mennyit tudsz félretenni. Aki vesz új motrot stb., az 99%, hogy vagy mamahoteles, vagy a szülei állják az életét.
2022. júl. 15. 15:38
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

24#

Így már értem. Én az egyről a kettőre haladást nem vettem bele, illetve én meglehetősen "igénytelen" vagyok ami azt illeti. A 20% nyomorgó / 80% jól el van, erősen szubjektív vélemény volt a részemről. Én olyanokra gondoltam akiknek normális fedél sincs a fejük felett, vagy abszolút nincs hova menni, kihez fordulni ha krízishelyzet van.

2022. júl. 15. 16:20
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
A gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek.
2022. júl. 15. 16:21
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Igaz az otthon élő, szülő által támogatott élet lenne a normális, hogy később saját életet tudjon kezdeni. Azért van szegénység, mert ez valahol felborult. Szülők meghaltak, elvitte a bank a lakást, vagy betegség.
2022. júl. 15. 16:37
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

28#

Meg ugye vannak olyan fiatalok akikről még az sem mondható el, hogy a nulláról indulnak, hanem még lejjebről.

2022. júl. 15. 16:43
 30/30 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos ma az országban szegénység van,aki ezt nem látja be,az tradicionális gazdag,vagy csak soha nem nélkülözött!

Most a következő a helyzet

A mélyszegény meg fog halni

A tisztes szegényből mélyszegény lesz hamarosan

A középosztály szegénységbe kényszerül

A gazdagok/jómódúak pedig élik a középosztály életét!

Mészáros és Andika pedig tovább költik a pénzt ! Viccet félretéve ez lesz...

Idén karácsonyra a gyerekek nem játékot meg mobilt kérnek a szülőktől hanem meleg szobát,és élelmet! A karácsony visszanyeri valódi értelmét,sajnos ilyen áron...

2022. júl. 17. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!