A 40°-50°-os hőségben sem kapcsoljuk be a klímát,ventit mert kiesünk a rezsizónából?
Ez erősen épületfüggő is. Jól megépített, jól tájolt, jól szigetelt épületben simán lehet 10 fokkal hűvösebb, mint kint ( az is ilyen ahol én lakom ) és ebben az esetben a klíma/fütés fogyasztása nagyságrendekkel kisebb mintha egy klasszik kecót próbálnál hűteni/fűteni.
30 éve pofázik erről sok szakember, volt 30 évünk az átállásra és 30 évig nem tettünk semmit. Legalább 30 éve pofáznak a globális felmelegedésről is.
Ezek után egy rezsicsökkentés OFF szükséges 2022-ben hogy rájöjjünk arra: elbsztuk? Jó reggelt kívánok :D
"De jól megy egyeseknek. Az egyik szigetelésről meg épület korszerűsítésről papol"
Ez nem papolás. Ha erre fordítottunk volna többet az elmúlt 10-20 évben akkor most nem állnánk a f@sz rosszabbik végén.
18#
Miből fordítottam volna erre? Tetyűből?
"Miből fordítottam volna erre?"
Hát pl azokból az állami és EU-s forráslehetőségekből amit elvert az állam másra. Ha a Fidesz nem vetett volna ki extra környezetvédelmi adót a napelemekre és adott volna rá áfakedvezményt valamit korábban rámozdult volna némi uniós forrásra ( ahogy tavaly tették ) akkor neked is lehetett volna fillérekből.
Ugyanez a helyzet a szigetelés korszerűsítésével is. Nem Lölökét meg a többieket kellett volna kitömni tisztességesen, hanem ilyenekre fordítani és akkor most te is jobban állnál ( meg úgy általánosságban mindenki ).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!