Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi gázt év villanyt...

Mennyi gázt év villanyt használtok? Mert mostantól kb.144m3 felett kb. 1000Ft/m3 a gáz és kb.210kw felett kb. 250Ft/kw a villany.

Figyelt kérdés

Az nem olyan sok. Mármint 280-300kw villanyt használunk és minden full energiatakarékos. Egy klíma megy, de hőszigetelt az ingatlan és 80m2. Minden villany, gép A++is. Így kb 20 ezerrel nőne a villanyszámla nyáron havonta.

Gáz meg. Anyumék 90m2es házban laknak. 2 konvektor megy telen délután 4től reggelig, amúgy örlángon. Fürdőbe csak fürdéskor. Konyhába főzéskor a tűzhely és ennyi. Nem szigetelt de dupla ablakos.

Így 300m3 körül fogyasztanak. Ami plusz kb. 166ezerFt lenne havonta.

2022. júl. 13. 22:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
Remélhetően finomítanak még a dolgon és figyelembe veszik azt is hogy mekkora a család, hány gyerek van a háztartásban.
2022. júl. 13. 23:05
 12/32 A kérdező kommentje:

Mondjuk sokkaknak nincs klímája, félnek is tőle. Pedig 35fokban jó amúgy 24-25 fokos lakásba hűsölni munka után, hétvégén. Nem úri huncutság.

Meg a fűtés. Sokan 1 szobába húzódnak össze. Szeméttel, ipari fa hulladékkal stb fűtenek.

Nagy hűtő sincs mert nincs mit belerakni.

Ez a réteg alatta van a megszabott áraknak. Így marad nekik a rezsi. Ez a réteg nagyrésze fidesz szavazó igaz?

Akinek van 1 klímája, nagy hűtője.

Télen az egész ingatlan fűtve van és nem csak 1-1 helyiség. Az felette van.

Ott kellemetlen lehet alsó hangon a havi +20 villany nyáron.

Télen meg a +100 fűtés.

Persze van kivétel. Fa fűtés, olyan ház ahol nem kell hűteni, mert szinte mindig hűvös stb.

Ez azokra vonatkozik akik gázzal fűtenek és esetleg nagy melegben klimáznak és nem passzív házuk van. Ez azért lehet pár millió ember... 😕

(Nyilván nem 100% pontos összegeket írtam sehol. Én csak olvastam, h kb. ennyi a nem hatósági ár, ami az írt értékek felett lesz érvényben. )

2022. júl. 13. 23:13
 13/32 anonim ***** válasza:
Én kevesebbet.
2022. júl. 13. 23:15
 14/32 anonim ***** válasza:

"Mondjuk sokkaknak nincs klímája, félnek is tőle. Pedig 35fokban jó amúgy 24-25 fokos lakásba hűsölni munka után, hétvégén. Nem úri huncutság."

Csak vagyunk néhányan, akik nem hűtésre, hanem elsősorban fűtésre használják a klímát. A falunkban nincs gáz, tehát klímán kívül csak fával tudunk fűteni és nem olyan nagy élmény este 5-kor a jéghideg házra hazaérni munka után. A település kb 70%-a klímával fűt a fenti okok miatt és mindegyikünk fogyasztása meghaladja a limitet. Ezzel az intézkedéssel pont azt fogják elérni, hogy mindenki visszatér a fával/szeméttel való fűtésre és télen nem lehet majd kimenni az utcára sem, mert az egész falun rajta ül a füst.

2022. júl. 14. 10:21
 15/32 anonim ***** válasza:
88%

"Ez a réteg alatta van a megszabott áraknak. Így marad nekik a rezsi. Ez a réteg nagyrésze fidesz szavazó igaz?"

Nem érint a megszorítás, mert eleve nem fogyasztok sokat, és gyűlölöm a Fideszt, sose szavaztam rájuk, amikor választások előtt többen figyelmeztettünk többek között erre is, ki lettünk röhögve, most lehet szívni. Én nem vagyok Fidesz szavazó, én előrelátó vagyok, és tanultam közgazdaságtant. Egyedül élek, tehát úgy kell kalkulálnom, hogy mindig beleférjek a keretbe. Szar lehet annak, aki a Fideszre szavazott, és most szívni fog, mert sok ilyen van, jellemzően a Fidesz nagy szavazóbázisának számító vidéken.

2022. júl. 14. 10:58
 16/32 A kérdező kommentje:

Mondjuk a 3milliós lakásfelújítási visszatérítés, meg az szja visszatérítés stb lehet volna megszabni, h kizárólag energetikai korszerűsítésre lehet költeni pl. napelem, szigetelés, ablak. Csempezés, festés stb nem.

Meg folyamatosan hagyni a világpiaci árat a rezsinek és folyamatosan emelni mellé a béreket és élénkíteni a gazdaságot és energetikailag korszerűsíteni, amivel akár 50-70% rezsit is meg lehet takarítani.

Így nem lenne para, h egy nem is olyan durva gázzal vagy villannyal fűtés kb. annyi lesz minta minimálbér/hó.

Mert ha a nyugati világpiaci áron kapja és kap mellé valamennyi támogatás mindenhol, de keres 1-1.5 milliót havonta /fő és abból 150-200ezer a fűtés számla, az nem sok. Ja és úgy, h ott nagyon sok a napalelem, szigetelés stb. tehát kevesebb a fogyasztás. Jobb mint a sok nem korszerű ingatlanba, 1 teljes fizut elkölteni rezsire. Ha meg nincs munka valamiért akkor a segély" semmire se elég, nem úgy mint nyugaton 80-90% a fizunak 12-24 hónapig. 🤡🤡🤡

2022. júl. 14. 21:17
 17/32 anonim ***** válasza:
most néztem 12eft gáznál 16e ft lenne rezsigec.i nélkül..de félek
2022. júl. 14. 22:39
 18/32 A kérdező kommentje:

35e-nél meg plusz 110e.

Mondjuk aki szeméttel fűt meg az egész család egy szobába van télen az ebből semmit se vesz észre.

2022. júl. 14. 22:43
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
Nálam gáz nincs..szóval minden villanyról megy, télen fogok itt hatalmasat szopni, mert az kb 50 rugó körül szokott kijönni infrapanelekkel. Most akkor fizethetek majd 200-at vagy fagyjak meg? Az több mint a fele fizetésem baszki..
2022. júl. 15. 03:45
 20/32 A kérdező kommentje:
50.000 helyett 284800Ft
2022. júl. 15. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!