Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért utálják a...

A magyarok miért utálják a vállakozókat?

Figyelt kérdés

Úgy látom most a vállalkozói réteg ellen zajlik boszorkányüldözés, ők vannak kikiáltva aktuális ellenségnek.

Miért fáj az valakinek hogy valaki jól él, vállalkozik, vannak üzleti tervei? Bárki előtt ott a lehetőség.

2022. júl. 13. 11:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Mert hiába ért véget a szocializmus, az valahogy megragadt a fejekben, hogy a burzsoázia (itt -> vállalkozó) vagyonát a proletariátus (itt -> egyszerű fidesz-szavazó) munkájának ellopásával szerezte, ami morálisan elítélhető. A hab a tortán pedig az, hogy ezen felül még egy kis feudalista hozzáállás is van bennük, mert az igazán gazdagokra, a NER krémjére viszont már uralkodó-alattvaló kontextusban gondolnak, tehát az ő vagyonuk már a megkérdőjelezhetőség felett áll, amit el kell fogadni a világ rendjének. Az viszont megintcsak visszás, ha egy "alattvaló" nem tudja hol a helye, és megpróbál kitörni.

Konzisztens világképet ne várj tőlük. :)

2022. júl. 13. 11:41
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Adózzanak rendesen és nincs velük bajom.
2022. júl. 13. 11:43
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
Irigység? Nekünk sikerült, amit a mások meg sem mertek próbálni?
2022. júl. 13. 12:03
 14/20 anonim ***** válasza:
15%
Mert ők lopnak, csalnak, hazudnak s onnan van pénzük. El kellene venni az összestől, s odaadni a szegényeknek, akik becsületesek, ezért szegények. Vagy nem tudom, nem vagyok Kádár gyerek.
2022. júl. 13. 12:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ők azok, akik a legjobban tudnak csalni, feketézni. És nem őket szivatják, hanem a kisebb embereket, a katasokat. Van egy vállalkozónak 5 különböző cége, persze egy sem az ő néven, aztán számláznak össze-vissza mindenféle kamu munkákról, dolgokról egyik cégből a másikba. Főleg magáncégek. Aztán őket a kutya sem ellenőrzi, vagy megvannak a megfelelő emberei, akik pár millió forintért szemet hunynak és mindent rendben találnak egy esetleges ellenőrzéskor, vagy úgy alá van papirozva minden, hogy nincs az az ellenőrzés, ahol kibukna a dolog
2022. júl. 13. 13:11
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
A tisztessegtelen vallalkozokat utaljuk!
2022. júl. 13. 13:56
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

Fogalmazzunk úgy, hogy "Igen rugalmasan értelmezik a rájuk nézve kedvező lehetőségeket!" Remélem, eléggé diplomatikus és lényegre törő voltam!

A Magyarországon manapság "sikeresnek" ismert vállalkozó - az esetek 98 %-ában - gyakorlatilag egy köztörvényes gazdasági bűnöző!

2022. júl. 13. 15:36
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

A kormány elképesztő csodaképessége, hogy BÁRKIT meg tud gyűlöltetni a szavazóival. Ha kell, akkor a tanárokat, vállalkozókat, diákokat, fiatalokat, időseket, kékszeműeket, bárkit. Most is nézzétek meg, nem kellett pár nap, és a sikertelen, irigy emberek, mint a 17 már öntik is az elfolytott frusztrációjukat gyűlölet formájában az aktuális célpontra. És ő komolyan tudni véli, hogy 98(!!!) százalékban bűnöző minden vállalkozó. Ha nem látom nem hiszem el.

Elég nehéz olyan országban élni, ahol az ország fele VALAMIÉRT mindig gyűlöl és minimum börtönbe zárna, ha rajta múlna. Ma azért, mert vállalkozó vagyok, holnap azért, mert lakást adok ki, holnapután azért, mert budapesti vagyok, utána ki tudja. És akkor én még egy heteroszexuális fehér férfi vagyok, el nem tudom képzelni, hogy mit él át egy meleg cigány nő.

2022. júl. 13. 16:37
 19/20 anonim ***** válasza:
35%
Talán sajnálni kéne pket, hogy most már ekvésbé tudnak az adóval trükközni?
2022. júl. 13. 17:37
 20/20 anonim ***** válasza:
78%

Ha innovatív ötletekkel teli vállalkozásokkal semmi bajom. Azokkal van, akik csak a pénz miatt vállalkoznak. Ők csak maguk miatt vállalkoznak és ez meg is látszódik a szolgáltatás minőségén.

Nekem ezen felül sosem férne bele 30-50 milliós Mercedes addig, ameddig mások megfagynak az utcán. Házat vennék ennyiért, de autót biztos nem.

Ha majd nem lesz hajléktalan az országban, akkor jöhet a rongyrázás.

2022. júl. 17. 01:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!