Szólnak-e érvek amellett, hogy a KATA-soknak is kelljen adót fizetni?
"Kisadózó vállalkozások tételes adója"
vagyis KELL adót fizetniük.
Jajj kettes, en mint munkavallalo, a berem 33%at adozom, levonjak.
Ha minimalbert keresnek, ez min 66k. Nem annyit keresek, tobbet igy meg tobb ez az osszeg.
Hol igazsagos hogy egy volt futar szamlaz 600kt es marad neki 550k, nekem meg marad 400k? Valaki magyarazza ezt meg nekem.
Psszt, ne szóljon senki #4-nek a munkaadó teljes bérköltségéről, mert szívrohamot kap :))
Amúgy kormányunk biztosítja a lehetőséget az alkalmazottaknak is arra, hogy kihúzzák magukat a közteherviselés alól: csak 3 gyereket kell hozzá csinálni. Igazságos? Nem tudom feltűnt-e, de ezt a kormányt ez sosem érdekelte.
Egy biciklis volt futarnak milyen működési koltsege van? Semmilyen.
Nem mondom hogy nincs olyan katas akinek valoban sok az onkoltsege. En is ismerek ilyet. Veluk egyutterzek.
En konkretan a futarokrol beszelek, akiket bujtatva foglalkoztattak eddig.
A 2012es kata bevezetes elott is volt elet a kkvkban. 2022 utan is lesz. En sem nyavalygok hogy 200kt levesz az allam a berembol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!