Kinek szurkolsz az Orbán Viktor vs. KATA-s vállalkozók harcban?
Figyelt kérdés
2022. júl. 11. 21:18
11/23 anonim válasza:
Milyen harc??? Nem harc van, hanem egy adó-szigorítás ami értelemszerűen nem tetszik az érintett körnek. Szó se róla, nem árthatna még kicsit átgondolni 1-2 szabályt, mert ahogy a #9-es írja a nem burkolt foglalkoztatást végzőknek is meg tudja keseríteni az életét.
12/23 anonim válasza:
3as holnap 10kor a Parlament előtt
14/23 anonim válasza:
#5 "A sima KATA-s vállalkozónak kutya baja nem lesz"
A kis nyugdíjamat egészítettem ki a katás vállalkozásommal. Én magam szereztem a megrendelőimet, mindig újakat, mert amit csináltam nekik azt hosszú évekig használták. Árajánlatot adtam, tárgyaltam velük, elkészítettem, átadtam. Szóval semmi "bújtatott munkaviszony".
A megrendelőim nagy része kkv. volt, csak elvétve akadt köztük egy-két magánszemély.
Az éves maximum bevételem 2.400.000 volt, de legalább meg tudtam élni.
Ennek most vége.
Szégyelld magad!
15/23 anonim válasza:
A katásoknak, nyilván. Nem ment el az eszem.
16/23 anonim válasza:
Állítsuk meg a kata-t, stop kata!!
17/23 anonim válasza:
Én is katás vállalkozás vagyok, csak céges ügyfeleim vannak. Hogy miért? Mert a magánszemély ugyfelek basztak fizetni azért, amit megrendeltek, a céges ügyfelek viszont pontosan mindent kifizettek határidőre. Vállalkozóként nem voltak millios beveteleim egy honapban. A civid alatt majdnem tönkrement a vállalkozásom, majd a legutóbbi decemberben kezdett el javulni a helyzet. Napi 10-14 órákat dolgoztam, sokszor úgy, hogy azt senki sem fizette (vevoszerzes, egyedi arajanlatok keszitese, online megjelenés, hirdetés stb.). December óta van havi 250-300e huf bevétel havonta, amiből lejon az 50e huf kata, a 10e könyvelő, 10e székhely, és az iparűzési egy hónapra lebontott összege. Jó indulattal is kb 180-230 között kerestem így. És akkor arról ne beszéljünk, hogy a magánéletben mit tartok fenn. Nem minden katás keres milliókat, sőt, nagy része nem jut el eddig
19/23 anonim válasza:
Az ügyvédek, az orvosok, a könyvelők, a szakmunkások, a futárok stb stb mind katáztak, ha nő az adóterhük, azt a kisember fogja megfizetni. Szar lesz mindenkinek!
20/23 anonim válasza:
20. Úgysem fogja fel. Nem próbálta, ráadásul viktor azt mondta, hogy ez ördögtől való. Hát akkor ekézni kell a kisvállalkozókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!