Hogy lehet, hogy ilyen ganéj bérek mellett is gyengül a forint? Orbán szerint mennyiért kéne dolgoznunk, egy tál rizsért?
Orbán kifejtette, hogy a béremelés a mostani helyzetben káros politika, mivel tovább növeli az inflációt. Holott egyébként is Európában itt az egyik legalacsonyabb a bérszínvonal, Nyugaton 4-5x annyi. Ráadásul még az infláció miatt egyre kevesebbet és kevesebbet ér, a bolti árak megduplázódtak semmi perc alatt.
Szóval akkor ez a programja Orbánnak? Dolgozzunk egy tál rizsért a végén? Csak mert ők elkúrták? (Ja bocs nem is, a háború miatt van az infláció... el is felejtettem mit mondott az M1)
Egyes kormánytagok szerint 47 ezerből meg lehet élni.
Szívük szerint ennyit kéne keresnünk...
"Mert a magasabb bérből magasabb fogyasztás lesz, abból még magasabb infláció, ezt hívják ár-bér spirálnak. Az ár-bér spirál akkor tud megoldódni, és szomorú ezt mondani, hogyha a béreknek a növekedési üteme az az infláció növekedésétől elmarad – magyarázta elméletét csütörtöki előadásán Nagy Márton."
"Nagy Márton azt mondta, hogy az inflációt csak úgy lehet megfékezni, ha a bérnövekedés az infláció alatt marad. Szóval csak a zemberek fizetik meg a végén."
Miután OV kijelentette, hogy nem hagyja, hogy a magyar családok fizessék meg a háborút! Na látjátok, milyen gerinctelen banda a Fide$$?
"Dolgozzunk egy tál rizsért a végén? Csak mert ők elkúrták?"
Nem tudom miről beszélsz. Én ugyanebben az országban élek és dolgozok, mégsem érzem úgy, hogy egy tál rizsért dolgoznék. Pedig nem vagyok sem oligarcha, de még csak fideszes sem. Szóval ezt nem (csak) ők qrták el. De ezt nehéz dolog belátni, nem a te hibád, hogy nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!