Mikor fog lekerülni a sapka Magyarországon a benzin és a gázolaj áráról?
Soha.
Úgymond olcsó gáz és uzemanyag lesz akkor is mikor a kenyér 2.000 lesz.
Nem tudom, de arra kíváncsi leszek, hogy fogják kommunikálni ha elengedik a hatósági árakat. Mert a mantra ugye, hogy megvédik a magyarokat...
Aki tanult mikro és makroökonómiát azt tudja, hogy a hatósági ár az piacellenes, hosszú távon nem fenntartható és közvetve, de mindenki megszívja. Az is, aki tankol 480-ért, az is, aki prémiumot tankol, meg az is, aki busszal jár. Érdemes megnézni mindenkinek Friderikusz podcastjét Surányi Györggyel (volt jegybank elnök) aki teljesen érthetően elmondja miért rossz ahogy a kormány kezeli ezt, meg nem most indult ez az egész (az ukrán-orosz háború óta) hanem sokkal korábban.
Persze Sanyi, aki karosszérialakatos Mátészalkán egy volt jegybank elnöknek se fog hinni, akinek a gazdaság működése a szakmája, Sanyit az érdekli, hogy olcsó a benzin, olcsóak a hatósági áras termékek. Mondjuk azon kívül minden drága és egyre drágább lesz...
A durrogógnak: tegnap tankoltam 35 liter 100-ast 27 ezerért. Nem csinálok seg.g.e.t a számból. Akit érdekel, még a blokk is megvan. Egyszer nem tankoltam 480-ért, mióta a 95-ös benzin már 10% etanol tartalmú, azóta a 100-ast tankolom, ami csak 5% etanol tartalommal bír, valahogy 2019 vége, 2020 elejétől. Mert a kocsi gyártója nem ajánlja az E5 95-öst, csak 2006-tól gyártottakba, ez meg 2005-ös. Chevrolet Lacetti. Semmi extra autó. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!