Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az erdélyi magyarok normálisab...

Az erdélyi magyarok normálisabbak, mint a magyarországi magyarok?

Figyelt kérdés
Itt mindenki idegbeteg a kapitalizmus miatt. Erdélyben kedvesebbek, higadtabbak az emberek?

2022. júl. 9. 00:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
Kevés szánalmasabb dolog van annál, mint amikor egy magyarországi magyar Erdélyre valami romantikus, romlatlan gyarmatként tekint, ahol a csúnya libsi magyarországiakkal szemben mindenki népviseletben jár és kedvenc hobbija mise után vadvirágot szedni a Hargitán. Nem b+, ez egy fals kép és az erdélyieknek nincs szüksége arra, hogy KDNP-s politikusok biodíszletként használják őket néhány extra-szavazatért cserébe és akkor is ég sok ember arcáról a bőr, amikor a kiskunhalasi nyugdíjascsoport valamelyik Kolozsvár melletti benzinkúton sápítozik azon, hogy ezek az országbitorlók forintban ki sem írják az árakat.
2022. júl. 9. 10:42
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
#9: Az, hogy te nem hiszed, még nem azt jelenti, hogy nem úgy van. Meglehet valakinek tagadni az igazát, de attól az igazság még igazság marad. Az, hogy Orbánra megy az erdélyi szavazatok többsége, még nem azt jelenti, hogy minden erdélyi magyar Orbán párti, csak azt, hogy a magyar vezetésről szavazni kívánó erdélyi magyarok Orbán pártiak. Az ismerőseim, akiktől a fenti sorokat idéztem, soha sem szavaztak magyarországi választásokon, romániai választásokon is csak akkor, ha éppen kedvük volt arra.
2022. júl. 9. 14:02
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
A Magyarországra jött erdélyi magyarok, akikkel találkoztam, mind igen erőszakosak, és fifikásak, kiszedik a pénzt az itteniek zsebéből. Sajnos ezt tapasztaltam, csalódtam bennük.
2022. júl. 15. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A vidéki emberekre eleve kevésbé jellemző az a fajta törtető magatartás, ami a nagyvárosi üzleti szférában természetes. Plusz ők az évszázada tartó etnikai elnyomás miatt sokszor sokkal erősebben ragaszkodnak a nyelvi-kulturális gyökereikhez. Hogy ezek a szemedben „normálisabb” tulajdonságok-e, nem tudom. És persze ettől még nem feltétlen jobb emberek, mint a budapestiek.
2023. márc. 13. 19:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem van csíki ismerõsöm, olyan "faltörõ kos"-féle ember. Mondja is, hogy a csíkiak kemény fajta a székelyek között is.

Ott sem egyformák.

okt. 16. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!