Nekünk az EU-val, és a Natoval, vagy Oroszországgal való kapcsolat lehet a fontosabb hosszabb távon?
Láttam ma egy kérdést, ami azt fejtegette, hogy az oroszokkal vagy az ukránokkal fontosabb-e nekünk a kapcsolatot fenntartani. Szerintem ez egy jóval nehezebb téma, és minél jobban eldurvul ez a háborús helyzet, annál nagyobb az esélye, hogy választanunk kell. Oroszország rossz kapcsolata a nyugattal helyrehozhatatlan. Mi tagjai vagyunk az EU-nak, és a Natonak is, de közben az oroszoktól kapott olaj, és gáz is rendkívül fontos a gazdaságunk fenntartása érdekében. És ideológiailag is elég jó barátságot ápolunk velük.
Mi lenne a jó döntés? Az egyértelmű, hogy az EU nem fog együttműködni oroszországgal, a Nato pedig teljes mértékben ellenük rendezkedett be. Húzzunk inkább az eddigi szövetségeinkhez, és távolodjunk el az oroszoktól? Vagy inkább fordítsunk mi is hátat a nyugatnak, és erősítsük meg Oroszországgal még jobban a kapcsolatunkat?
Ukrajna miatt senki nem akar itt háborúba bocsátkozni az oroszokkal.
Ezt szerintem az Unióban is világos, csak ha teljesen elment a józan esze.
Putyin most éppen azt nyilatkozta,hogy"Pedig még el sem kezdtünk háborúzni"-
állítólag csak 10 %-át használta fel a haderejének./?/
13./Á,...gyermeteg fórum az ilyen,ahol az embert ilyenekért lepontozzák.
Itt csak az Ukrajna melletti feltétlen kiállást pontozzák.Nincs sok értelme itt normális véleményt megfogalmazni.
17/Minden az oroszok mellett kiálló,és a gazdaságilag teljesen racionális oroszok melletti kiállást lepontoznak.Ezért valóban kár ebbe a fórumban részt venni,és bármit is beleírni.Siralmas.
Majd mi is úgy járunk,ha sokat ugrálunk,mint az olaszok,vagy a németek,hogy egyszer csak elkezd a csőben a nyomás csökkenni: "Egy kompresszorállomás javítása miatt".Akkor majd megnézhetjük magunkat,és talán az ukránok fognak nekünk segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!