Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a háború miatt van dögrovás...

Ha a háború miatt van dögrováson a forint, hogy teljesíthet rosszabbul az ukrán hrivnyánál?

Figyelt kérdés

2022. júl. 8. 15:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#4, ide is csepegtettek szerintem annyit az évek alatt, mint Ukrajnába, az más téma, hogy abból mi mennyit láttunk...;)
2022. júl. 9. 14:37
 12/21 anonim ***** válasza:
12%
Nagyon sok tényező játszik közre a forint gyengülésében. A háború is csak egy a sok közül. Egyébként a fél világot háborús infláció sújtja, főleg Európát. Az energiaéhség miatt alapból is nehezen működik a gazdaság, Magyarország is PIACI ÁRON veszi az olajat és a gázt, viszont Orbánék inkább a nagy vállalkozókra és multikra terheli ezeket, mint népre. Ezzel egyébként nem is lenne gond, csak az a kérdés, hogy amilyen kiigazodhatatlan időket élünk, mennyire fenntartható ez? Nyílván nyugaton rosszabb a helyzet, NAGYON kevés a rendelkezésre álló energia, nem fogok azon csodálkozni, ha fél év múlva véres tüntetések lesznek. Másrészről Magyarországot is beakarják vonni az eurozónába, és ennek érdekében mesterségesen is próbálják gyengíteni a forintot. Meg igen, az energiaválságot és a nyersanyaghiányt Magyarország is megérzi, emiatt is drágulnak az élelmiszerek és minden egyéb iparcikk, a helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy a válság miatt csökken az exportunk. Meg alapból nincs nagy kerestlet a forintra, nem egy népszerű pénz, sose lesz akkora tekintélye, mint mondjuk egy svájci franknak. De mindenek előtt a gyengülő gazdaság az, ami legjobban befolyásolja a forint árfolyamát, de erről nem a fidesz tehet, mint mondtam a fél világot megviseli a háború és a világrend átalakulása.
2022. júl. 10. 10:26
 13/21 anonim ***** válasza:
22%
Illetve hozzáfűzném, hogy a hrivnya jelenleg ugyan erősebb a forintnál. Hogy ez még miért lehetséges? A háborúmentes övezetekben ugyanúgy működik a gazdaság Ukrajnában, illetve Ukrajnát tömik pénzzel,a fél világ kiáll mellettük, és többnyire ezeknek köszönhetik azt, hogy még nem esett össze a rendszerük. Meg persze az is jó kérdés, hogy vajon a New York-i tőzsdén miket követnek el azért, hogy ne gyengüljön a hrinya.
2022. júl. 10. 10:33
 14/21 anonim ***** válasza:
26%

Nos, kérdező: pontosan az ilyen kultúrálatlan sértő, nyálveregető megnyílvánulásaitok miatt nem fognak nektek hitelt adni. Ráadásul nem vagyok fideszbérenc, nekem is vannak fenntartásaim a fidesszel kapcsolatban, de tény 60%-ban egyetértek velük.

Nos, hazugsággal vádolsz engem: holott ez energiaéhség egész Európát sújtja, aszályos nyarunk van, a háború pedig nem könnyíti meg a dolgunkat. És erről nemcsak az M1 közvetít, hanem az Euronews is, ami messze nem egy fideszpárti hírportál😌. Meg tudod, kicsit megpróbálsz egy kicsit kitörni a divatlibsis burkodból, talán észreveszed, hogy egy globalizált világban élünk és minden hatással van mindenre, mert ez egy komolex rendszer. Pl. Kína kitalálja, hogy több földgázra van szüksége, akkor megfázik egész Európa. Pontosabban ez is történik, a kínaiak sokkal többet fizetnek a földgázért, aminek Oroszország nagyon örül, Európa pedig annál kevésbé, hiszen a gazdaságuk hatékonysága az olcsó energián múlik, ami most már nincs. Na és után a jönnek a bajok, az infláció csak egy a sok közül.

2022. júl. 11. 08:59
 15/21 A kérdező kommentje:
Látod, töröltették a hozzászólásomat. Ettől függetlenül fentartom amit írtam. Hogy, engem tartanak hiteltelennek a 12 év fidesz kormánnzás után? Ez felettébb erős túlzás! A bérenc firkászok pedig, csak addig érdekelnek, amíg az elsők között ide írják a hülyeségeiket, mind egy, hogy mi az! A forint pedig messze rosszil teljesít minden fizető eszközhöz képest! Lehet ezt magyarázni bárhogy. Mindenkit ugyan úgy sújt az asxáj, a cunami a háború az energia.
2022. júl. 11. 09:15
 16/21 anonim ***** válasza:
Ukrajna előre megy nem hátra.
2022. júl. 11. 09:17
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
"Ukrajna előre megy nem hátra" 🤣🤣🤣 ja, látszik....
2022. júl. 11. 09:57
 18/21 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, egy szóval se mondtam, hogy jól teljesít a forint, de semmivel se lenne jobb, ha eurónk lenne. Egyrészt Magyarország egy exportorientált ország, és egy exportorientált országnak jobb, ha gyengébb pénznemet használ, főleg az átváltások miatt. Persze ez a felállás akkor lenne a legjobb, ha a Európa nem lenne sz@rban és Magyarország stabilabb országoknak tudna exportálni, de jelenleg ez nem így van. Még úgy, ahogy az euró tartja magát, de mi lesz itt fél év múlva, amikor beindul a tél? Mi lesz itt, ha netán a kamcsatkai szupervulkán beborítja hamuval a földünk atmoszféráját és emiatt a légiközlekedés még nehezebben fog működni, nem mellesleg a vulkáni hamuk a levegőben kegyetlenül erős teleket okozhat, akár egy nukleáris telet? Energia nélkül mégis mit kezdünk? Meg fogunk fagyni. Nem fog működni a gazdaságunk. Rossz a megközelítésed kérdező, sokkal tágabb rendszerben kell gondolkozni, az nem megoldás, hogy kihegyezel egyvalamit, ami neked nem tetszik. Ha továbbra sem csillapodnak a dolgok, akkor egész Európa megsínyli és az euró a béka segge alatt lesz. Ami a forintot illeti, gyengülni fog az is, de egyenlőre még nem tartunk ott, hogy le kelljen vágni belőle néhány helyiértéket.
2022. júl. 11. 10:08
 19/21 A kérdező kommentje:
Te valamit nagyon benézel. Nem írtam az euroról. Nem írtam semmit arról, amit te itt hosszan fejtegetsz és próbálsz meggyőzni valamiről! Amit kiírtam az egy dolog ami a kormányunk miatt van. Folyamatosan kiírok minden aljas, korrupt szemét húzást, amit ők csinálnak. Mégpedig azért, mert legalább itt is informálódhatnak emberek.
2022. júl. 11. 13:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Najó kérdező, látom elgurult a gyógyszered.
2022. júl. 11. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!