Miért zuhan a forint?
Részletesen senki sem fogja tudni pontosan.
Aki dolgozott egy kicsit is valutaváltásban, tudja, mennyire bonyolult és sokrétű.
Egyszerűbben annyi, hogy a piac reagál a kormány politikájára, de igazából ez se tű pontos, mert a környezet is szerepet játszik.
Mégegyszerűebb nagy szps van és mégnagyobb lesz.
"A kormány továbbra sem állapodott meg az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap (RRF) és az új operatív programok forrásairól. A kormányzati szereplők időnként igyekeznek optimista nyilatkozatokkal nyugtatni a piacot, azonban ma már elsősorban brüsszeli megnyugtatásra lenne szükség.
A magyar gazdaság fundamentumai, elsősorban külső pénzügyi mutatói jelentősen romlottak, a külkereskedelmi mérleg és a fizetési mérleg jelentős hiánya is rossz hír a forint számára. Ez pedig csak egyre rosszabb lesz a világpiaci földgázár emelkedésével.
A kormány kiigazító csomagja nem sikerült túl piacbarátra az újabb különadókkal, a piac számára ez is negatív üzenet.
Folyamatosan Európa felett lebeg az energiaválság réme, nem tudni, honnan lesz földgáz ősszel a fűtési szezonban, ha az oroszok elzárják a csapot. Ez pedig abból a szempontból negatív, hogy Magyarország a leginkább ráutalt az energiaimportra. Így az utóbbi napok emelkedő piaci gázára csak rontja a forint helyzetét.
"
Nincs eupénz, ikerdeficit, szoci intezkedesek, meghosszabbitott kamat moratorium, olcso szechenyi hitelek, kulkermerleg negativ, a magyarok panikolnak a gazdasagi szereplok mentik a vagyonukat, biztos vagyok benne hogy a NEResek is kilapatoljak az osszes penzuket ami meg forintban volt.
Jelenleg a magyar gazdasag osszeomlasa zajlik, gyorsabban mint azt barki varta volna, pedig en aztan se fideszes se optimita nem vagyok, de en se hittem volna hogy ilyen gyors zuhanas lesz.
Masik, szerintem a piac most arazza hogy nem lesz az euval megallapodas, benfentesek mar arazzak is.
A 2-es cikkéből is kitűnik, a Brüsszeli propaganda miatt. Nem tetszik az EU hatalmasságainak, hogy az oroszokra kimért szankciók árát a magyar kormány nem hárítja át a lakosságra. Sőt, nem hajlandó leállítani az oroszokkal történő kőolajvásárlást.
Szopatóágra küldték az országot, mert nehogy má' a mi lakosaink ne fizessék ki a drasztikus áremelkedéseket.
Egyedul itt van haborus veszhelyzet, rendeleti kormanyzas es mikozben esik ossze minden a vezetoseg kommunikacioja a teljes ignoralas figyelem eltereles, ez is ront a helyzeten.
En azt hittem ha nyer a fidesz valasztas utan normalisan megszorit mint ahogy azt kell de ugy latszik nem csak tolvajok de balpeniszek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!