Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal, egészséges férfiak...

Fiatal, egészséges férfiak miért dolgoznak a Mekiben, meg egyéb vicc helyeken?

Figyelt kérdés

Rengeteg szakterületen, szaktudást igénylő munkahelyen hiány van.

S ott egy erős, egészséges, okos fiatal férfi, aki ahelyett, hogy egy hiányszakmát elvégezne, 3x annyit keresne, és értékesebb része lenne a társadalomnak, ahelyett a:

Hajtás pajtás étel futár cégnél bohóckodik 🤡🤡🤡.

Senkit nem akarok megsérteni, csak sokszor úgy érzem, hogy sokkal ügyesebbek ezek az emberek, mint amilyen munkát rájuk bíz a társadalom, vagy amit választanak maguknak.

2022. júl. 4. 14:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

"A politikai korrektség tudom, hogy azt diktálja, hogy játszuk el, hogy mindenki ugyanannyira fontos, a közmunkástól a vállalati igazgatóig... De mindenki tudja, hogy se anyagi, se társadalmi megbecsülés szintjén nem tartjuk mégse ugyanannyira fontosnak az összes melót, csak azt hazudjuk, mert így PC."

Kapitalizmusban élünk, Kereslet és kínálat. egy ember annyit ér amennyit a társadalomnak illetve a gazdaságnak hoz, ezután kapja a fizetését. A Fizetés nem más, mint egy részesedés, abból amit a társadalomnak megtermel, ez egy mekis dolgozó esetében, viszonylag alacsony, míg egy főorvos esetében logikusan magasabb, ez őnmagában már egy visszajelzés, hogy nem minden szakma ér ugyanannyit.

Viszont, minden munka fontos, különben nem létezne, ha nem lenne kereslet a mekire, akkor nem lenne mekis dolgozó sem, de van nem is kicsi.

Az Agysebész is lehet elfoglalt, nincs ideje/tudása saját magának ételt készíteni, de evvel nincs is baj, mert vannak mások akik ezt megteszik helyette, míg ő koncentrálhat arra ami az ő feladata.

Erre épül a társadalmunk, hogy mindenki arra koncentrál amit csinál. Legyen az egy Agysebész vagy egy mekis dolgozó, mind a kettőnek létjogosultsága van, különben nem létezne.

2022. júl. 4. 14:41
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

"Más, fontosabb munkát senki nem végez el, de a Big Mac menü másodpercek alatt elkészül."

Hát igen, a McDonalds az egyetlen cég lassan, amely nem hülye HR-esekkel keresteti a 30 éves tapasztalattal rendelkező 20 éveseket. Nekem is két hiányszakmából van diplomám, mégis a kasszánál kell állnom, mert a hiányszakmában még az is meghaladja a képességüket, hogy feladjanak egy értelmes álláshirdetést.

2022. júl. 4. 15:08
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
minden egészséges férfinak légkondit kellene szerelnie mert ez felháborító hogy 2023.06.10 kaptam időpontot
2022. júl. 4. 15:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert azokban a cégekben ránéznek a jelentkezőre, nem tetszik a pofájuk, és küldik is el? Velem ez gyakran megtörtént, és bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az interjúkon nagyon izgulok, emiatt elszarom, de ahol felvettek, ott mindig a maximumot nyújtottam. Az első cégemnél szerencsém volt, olyan munkát végeztem amit szerettem, amihez értettem is, utána megszűnt a cégem. Keresgéltem, keresgéltem. Nem tudom hányszor hallottam, hogy a tapasztalataim alapján én lennék a legmegfelelőbb, de amint meglátták a pofám, rögtön mondták, hogy nem kellek nekik. Így kötöttem ki egy olyan cégnél, ahol az interjú annyi volt, hogy a főnök megkérdezte: "Akarod ezt a munkát?", mondtam, hogy "igen", megkérdezte, hogy "biztos, hogy akarod?". Ott dolgozom egy éve minimálbérért, dolgoztatnak is rendesen, de fel nem mondok, mert előre félek attól, hogy mit fogok tenni, ha felmondok, és nem találok elég gyorsan munkát. Igaz, hogy ez a munka egyáltalán nem köt le, utálom is erősen, de fel nem merek mondani, amíg nincs munka a kezembe.
2022. júl. 4. 15:38
 15/19 anonim ***** válasza:
85%

Tudsz zongorázni?

És ha megfizetlek?

Miért nem mész el Németországba idegsebésznek? Jól fizetik.

Miért nem mész el programozónak?

Kinek mihez van tehetsége affinitása.

2022. júl. 4. 18:10
 16/19 anonim ***** válasza:
63%
Hogyan lehet szakmát szerezni?
2022. júl. 4. 18:43
 17/19 anonim ***** válasza:
21%
Mert hova menjenek? Szakmunkásnak már nem éri meg tanulni annál a Neki is jobb.
2022. júl. 7. 07:59
 18/19 anonim ***** válasza:
37%
Meki*
2022. júl. 7. 07:59
 19/19 anonim ***** válasza:

"aki ahelyett, hogy egy hiányszakmát elvégezne"

Mondjuk azért, mert tőlem aztán lehet hiányszakma a kőműves, a burkoló, a festő-mázoló, az ács-tetőfedő, stb.., ha egyszer mondjuk az ilyen culáger kuli munkákhoz se fizikai erőm, affinitásom meg aztán pláne, nem fogok egy szakmát megtanulni ami nem tetszik, azért mert másnak ez az elvárása, vagy szerinte ciki hogy egy férfi étel futár vagy netán irodai munkás (megkaptam a fejemhez párszor hogy egy férfi ne üljön irodába mert az nem való neki, az ilyen sivár lelkű kis prollernek csak annyit tudok mondani hogy el lehet takarodni tanulni és akkor neked is lehet ilyen munkát végezni)

Az ilyen hiányszakmák mind culáger szakmák, és szakmunkásba meg az a h*lye megy, akinek máshoz nincs képessége

2023. máj. 25. 13:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!